Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/02/2019 07:30:08
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

15/05/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca promou les relacions intergeneracionals

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca promou les relacions intergeneracionals

L'objectiu és estrènyer els llaços entre les persones grans i els més joves

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un programa per promoure la relació entre les persones grans del municipi i els més joves amb la finalitat de transmetre valors, experiències i vivències.

En el marc d'aquest programa s'han previst trobades entre els socis del casal d'avis Maria Aurèlia Capmany i els alumnes de les escoles bressol i dels centres educatius de la ciutat.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que "l'objectiu és que els nens i els grans es puguin relacionar i puguin aprendre els uns dels altres".

Durant aquestes trobades, per exemple, els avis organitzen balls i obres de teatre adaptades a l'edat dels seus espectadors.

D'altres activitats són, per exemple, tallers de manualitats o lectura de comptes.

Moltes de les vessants que treballen els nens i els avis coincideixen, ,com ara l'estimulació cognitiva o el foment de la mobilitat fina, i l'objectiu és que ho puguin treballar de manera conjunta i compartint temps i experiències.

Els estudiants de secundària han participat en una iniciativa, en el marc d'aquest programa, que consisteix en el manteniment de la memòria de les persones afectades per una demència.

Així, els alumnes han esdevingut periodistes durant uns dies i han recollit i plasmat l'experiència de persones afectades per una demència perquè la seva experiència i les seves vivències no caiguin en l'oblit.