Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/05/2019 23:37:08
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

15/03/2019

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca demana que la formació professional s'ajusti a les necessitats dels empresaris

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca demana que la formació professional s'ajusti a les necessitats dels empresaris

Representants d'una quinzena d'empreses s'ha reunit aquest matí amb responsables de formació de la Generalitat

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha destacat la necessitat que la formació professional aporti al mercat perfils de treballadors necessaris per a les seves empreses.

Amb aquesta finalitat avui dijous l'Ajuntament ha organitzat una trobada a la que hi ha assistit la subdirectora general d'ordenació de la Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Pilar Nus, i el director territorial d'Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester, i empresaris de la ciutat.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha obert la jornada i ha destacat que "no ens podem permetre que hi hagi persones a l'atur i empreses que no troben mà d'obra".

La idea d'organitzar una jornada com aquesta neix de les diferents reunions que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha mantingut amb empresaris i industrials de la ciutat i que han deixat patent que un dels seus principals problemes són les dificultats per trobar mà d?obra.

"Si tenim en compte que a Sant Andreu de la Barca, malauradament, tenim persones a l'atur però també una oferta de Formació Professional, que no abasteix el mercat laboral del personal necessari per donar resposta a les empreses és evident que tenim un problema", ha dit l'alcalde.

Les taxes d'atur a Sant Andreu de la Barca milloren mes rere mes.

Les dades del mes de febrer, que són les darreres de les que disposem, indiquen que l'atur juvenil, el dels menors de 25 anys, és del 10%, una xifra que està per sota de la del Baix Llobregat i la de Catalunya.

"Malgrat la xifra no és excessivament negativa ens preocupa i treballem per millorar els resultats", ha dit l'alcalde.

La Formació Professional és un element important per millorar i reduir l'atur juvenil perquè contribueix a formar joves que s'han d'incorporar al mercat laboral i ho han de fer amb garanties i a una ocupació de qualitat.

L'alcalde ha apuntat que "malgrat tot, malauradament, l'oferta de Formació Professional, el personal que estem formant per poder incorporar-se al mercat laboral, no dona resposta a les necessitats de les empreses. Les empreses i les indústries necessiten una determinada mà d'obra i de les nostres classes surten d'altres professionals".

"Si adaptem l'oferta a la demanda, si formem als joves en professions que tinguin sortida laboral estem donant un pas endavant en la lluita contra l'atur, en la millora de la competitivitat de les nostres empreses i en el avenç de la nostra societat", ha apuntat l'alcalde.

Altres notícies