Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
20/10/2018 00:49:50
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

01/12/2017

Entren en vigor les restriccions de trànsit en episodis de contaminació

Entren en vigor les restriccions de trànsit en episodis de contaminació

Els vehicles més antics no podran accedir a Barcelona i part de la seva àrea metropolitana

A partir d'avui 1 de desembre i en cas d'episodi de contaminació, els turismes més antics, que també són els més contaminants, no podran circular dins de la zona de baixes emissions de l'àmbit de les rondes de Barcelona.

Els turismes més contaminants no podran circular quan la Generalitat declari un episodi de contaminació, un fet que no s'ha produït en el que portem de 2017, per aquesta zona de baixes emissions, que inclou Barcelona i part de l'Hospitalet, Sant Adrià de Besòs, Cornellà i Esplugues, municipis que estan dins del perímetre de les rondes.

La mesura afecta als turismes que no disposin de les etiquetes ambientals Cero, Eco, C y B de la Dirección General de Tráfico (DGT), és a dir, els que siguin de benzina i estiguin matriculats abans de 2000 i els diesel anteriors a 2006.

A l'hivern de 2017 i a la primavera de 2018 es fa una exempció temporal a les furgonetes (EURO 1 a EURO 4) i només es restringeix el trànsit a les furgonetes anteriors a Euro 1 (anteriors a 1997).

Igualment, en aquest període, en cas d'episodi, podran circular les motos, mentre no s'hagin lliurat les etiquetes de la DGT per a aquests vehicles. Els vehicles d'emergències, vehicles de persones amb mobilitat reduïda i serveis essencials podran circular independentment de la seva etiqueta de la DGT.

A aquest enllaç podeu consultar el distintiu ambiental del vostre vehicle, segons la classificació feta per la DGT: http://www.dgt.es/es/seguridad-vial/distintivo-ambiental/

Un fet excepcional

Cal destacar que un episodi de contaminació a Barcelona i el seu entorn és un fet excepcional i és diferent dels avisos preventius de contaminació, que segons les estadístiques pot donar-se fins a 20 dies l'any i no implica restriccions. L'episodi de contaminació, segons les estadístiques, pot donar-se un màxim de 3 cops l'any amb durades entre 1 i 3 dies i, a diferencia de l'anterior, si que comporta les restriccions de la zona d'interior de rondes per als turismes que no disposin d'etiqueta ambiental de la DGT (Zero, Eco, C i B).

Altres notícies