Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
16/02/2019 20:48:11
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

13/02/2018

L'Ajuntament busca públic de teatre jove

L'Ajuntament busca públic de teatre jove

La ciutat acull els dies 23 i 24 de febrer el Festival Zero

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca busca acostar el teatre al públic jove i despertar l'interès del col·lectiu per les arts escèniques.

Amb aquesta finalitat el consistori s'ha afegit a la primera edició del #festivalZero, que impulsa "Teatres en xarxa", la unió de set teatres de proximitat de la província de Barcelona.

Aquest és un projecte artístic que pretén acostar arreu de la demarcació noves propostes escèniques que permetin generar i consolidar un públic nou, no habituat a anar al teatre.

En aquesta primera edició, que a Sant Andreu de la Barca es farà els dies 23 i 24 de febrer, es representaran tres espectacles: AKA (Also Known As) de la Sala Flyhard; Conseqüències de la cia Moveo; i Mi gran obra de David Espinosa.

El festival presenta propostes arriscades i no convencionals i vol eliminar la distància entre públic i artista, per dialogar, per interactuar, per viure experiències gairebé immersives.

El programa preveu espectacles d'aforament reduït, viscuts des d'espais diferents del pati de butaques.

L'elecció del número zero per identificar el festival respon a diverses raons, com ara l'eliminació de la distància entre intèrprets i públic per vehicular un espai de proximitat que fomenti la interacció artística.

També ?i aquest és el seu eix fonamental? es busca un públic nou, que no necessàriament ha de ser expert però que sí que interessa que sigui jove; i és que, estadístiques en mà, els joves són el sector d'edat més desvinculat dels espais teatrals.

Amb la finalitat de generar un públic nou i al mateix temps crear un segell artístic propi, el certamen programa projectes artístics que neixen de la unió d?ambdues premisses.

La Sala Flyhard hi presenta "AKA (Also Known As)", un monòleg escrit per Daniel J. Meyer i dirigit per Montse Rodríguez, que convida el públic a ser còmplice de la reflexió d'en Carles (Albert Salazar) sobre la construcció de la seva identitat.

David Espinosa, per la seva banda, oferirà el seu espectacle de petitíssim format, "Mi gran obra", que planteja com es pot fer un gran teatre sense recursos.

Una obra majestuosa però en miniatura, que ofereix uns binocles al públic per poder contemplar, des d'una altra perspectiva, la poètica i la ironia àcida amb què Espinosa retrata la nostra societat.

I si parlem de proximitat amb el públic i deconstrucció de formats artístics, inevitablement, apareix a escena la Fira Tàrrega i una de les seves coproduccions, "Conseqüències" de la cia Moveo, un espectacle que, a través del moviment, explora els límits entre realitat i ficció en el món hiperaccelerat en el qual vivim.

 

Altres notícies