Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
17/01/2020 20:45:04
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

04/10/2018

Una representació municipal es reuneix amb l'alcaldessa de Belfast per exposar la situació que viu el país

És la primera dona del Sinn Féin que ocupa aquest càrrec i destaca la importància del diàleg i la concòrdia per superar conflictes

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s'ha reunit amb la seva homònima de la ciutat irlandesa de Belfast, Deirdre Hargey, en el marc de la Conferència Internacional de Ciutats Saludables de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que té lloc a la ciutat nordirlandesa.

Durant la trobada els dos alcaldes han parlat de la situació que viu actualment Catalunya i l'alcaldessa ha donat el seu punt de vista sobre la resolució de conflictes entre persones que comparteixen territori.

L'alcalde encapçala la delegació municipal a aquesta conferència, on també està present la representant de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca al Consell de Salut del Baix Llobregat Nord, Sonia Aranda.

Llorca ha explicat que "és molt interessant conèixer l'opinió d'una persona com l'alcaldessa de Belfast ja que aquesta ciutat és un exemple de l'esforç i la feina per intentar resoldre conflictes entre les comunicats protestant i catòlica".

L'alcalde assegura que d'aquesta reunió es desprèn que "la única via per solucionar conflictes i garantir la cohesió social és el diàleg".

Sant Andreu de la Barca és una de les quatre ciutats espanyoles que participa a la Conferència Internacional de Ciutats Saludables de l'OMS.

Les altres són Barcelona, l'Hospitalet, Vitoria i Villanueva de la Cañada.

Sant Andreu de la Barca és reconeguda per l'OMS per la feina que du a terme l'Ajuntament des de fa anys per millorar les condicions de vida dels veïns.

L'alcalde ha anunciat que el pròxim mes de novembre visitarà la ciutat la responsable de l'OMS de l'Oficina Regional per Europa de la Xarxa Europea de Ciutats Saludables, Monica Kosinska.

A la trobada que es celebra a Belfast hi ha més de 800 delegats de les sis regions mundials de l'OMS.

L'alcalde Enric Llorca ha destacat que "cada cop és més necessari que les ciutats, el món local, prenguin mesures i liderin els canvis que requereixen les situacions globals".

"La primera resposta davant de problemes globals es dona a l'àmbit local", ha dit l'alcalde.

Segons els organitzadors, la conferència de Besfast és una oportunitat per a identificar com la Xarxa de Ciutats Saludables Europa de l'OMS pot intensificar els seus esforços per fer front als desafiaments urbans i garantir que s'està construint sobre el passat i treballant per a transformar el futur.

Algunes de les principals preocupacions són la qualitat de l'aire, la inclusió, la desigualtat i la sostenibilitat a llarg termini de determinats centres urbans, a on l'amenaça que suposa el canvi climàtic creix any rere any.

La contaminació de l'aire a les ciutats, per exemple, mata 6,5 milions de persones i accelera el canvi climàtic.

La conferència es planteja com a objectius, entre d'altres, intercanviar coneixements de les pràctiques més avançades sobre els desafiaments i el progrés de les iniciatives de ciutats i comunitats saludables a les regions mundials de l'OMS.

La trobada es centra als sis temes de la nova visió política de la Xarxa Europea de Ciutats Saludables de l'OMS: persones, entorn, participació, prosperitat, planeta i pau.

Aquesta és la primera ocasió que la pau s'inclou en com un element que mesura la salut de les persones.
 

Altres notícies