Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
24/04/2019 13:51:54
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

13/04/2018

L'Ajuntament el civisme i les bones pràctiques entre els vianants per evitar accidents

L'Ajuntament el civisme i les bones pràctiques entre els vianants per evitar accidents

Es recorda als ciutadans la necessitat de complir les normes també quan van a peu

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una campanya per conscienciar als vianants del seu paper clau per evitar accidents de circulació i promoure el civisme i les bones pràctiques.

A partir de la setmana vinent, agents de la Policia Local incrementaran la vigilància als passos de vianants o a les cruïlles regulades per semàfors.

L'inspector en cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, Jordi Bernat, ha explicat que "l'objectiu fonamental és sensibilitzar a l'actor més vulnerable de la circulació, que és el vianant, de la importància que té per la seguretat del trànsit que respecti les normes de circulació".

Les ordenances municipals preveuen sancions de 40 euros pels vianants que no respectin els senyals i que, per exemple, travessin el carrer quan el semàfor està vermell o no ho facin per un pas de vianants.

Bernat ha assenyalat que els menors són habitualment els que més respecten els senyals de circulació i en canvi els adults tenen més tendència a no fer-ho.

"Les campanyes de sensibilització que des de la Policia Local fem a les escoles tenen els seus resultats i cada cop són més els nens que recorden als adults les normes de circulació", ha dit l'inspector en cap de la Policia Local.

L'any passat a Sant Andreu de la Barca es van registrar un total de 13 atropellaments a vianants, cap d'ells de gravetat. 

 

Altres notícies