Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/03/2019 18:05:47
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

25/07/2018

Les obres de l'enllaç entre l'A2 i l'AP7 es podrien reprendre abans que finalitzi l'any

Les obres de l'enllaç entre l'A2 i l'AP7 es podrien reprendre abans que finalitzi l'any

La Delegada del Govern no ha pogut donar dates concretes però confia en que les obres es reprenguin el més ràpid possible. Ho va explicar ahir en una reunió on va assistir l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca.

Una de les grans reivindicacions de la ciutat dels últims anys, la finalització de les obres de l'enllaç entre l'A2 i l'AP7 a l'alçada de Sant Andreu de la Barca, comença a veure la llum.

Després de molts mesos de paralització de les obres i de moltes gestions i reclamacions per part de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, espai estratègic en aquest enllaç, i de tot un conjunt de municipis afectats, la nova Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera va expressar als alcaldes en la reunió mantinguda ahir que la Delegació treballarà de forma incansable per a que les obres es reprenguin de la forma més ràpida possible, preferiblement abans que finalitzi aquest any.

La Delegada no ha volgut donar dates concretes per les diverses gestions que hauran de realitzar per desencallar la situació i també com un exercici de transparència.

"La Delegada ha expressat la seva voluntat de diàleg, el seu compromís amb que es reprenguin les obres i la transparència en l'estat de les gestions i terminis, a diferència de l'anterior Delegació que ens va donar informació en moltes ocasions que s'han demostrat incertes", ha explicat l'alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca.

"La Delegada ens ha expressat que tant la Delegació com l'Estat exerciran les seves competències per tal de resoldre les importants infraestructures pendents de realitzar a Catalunya, com és la connexió de l'AP7 amb l'A2" ha explicat l'alcalde.
Enric Llorca s'ha mostrat "molt satisfet amb la resposta de la Delegada per la seva voluntat de diàleg que contrasta amb l'opacitat que hi havia en l'etapa anterior".

L'alcalde de Sant Andreu considera que "l'enllaç és una infraestructura de país de primera magnitud, que millorarà la competitivitat de les zones industrials dels municipis i la mobilitat dels veïns i veïnes".

Llorca ha expressat que "estem contents per què les obres es reprendran probablement de forma imminent després d'haver pressionat i reivindicat en totes les instàncies la finalització de les mateixes".

La duració de les obres, un cop represes, serà de 18 mesos.
A la reunió van assistir l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca i dels municipis de Castellbisbal, Martorell, Molins, Pallejà, El Papiol, a més dels tinents d?alcaldes de Rubí i Terrassa.

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha realitzat durant els últims anys diverses accions per tal d'instar al Govern central del PP a reprendre les obres d'aquesta infraestructura, que es van aturar el mes de desembre de l'any 2106.

Moltes han estat les reunions amb els altres alcaldes de la zona i amb l'anterior delegat del Govern, Enric Millo, exigint la finalització de les obres.

Fins i tot, i a petició de l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, el grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats va presentar una pregunta a l'executiu espanyol perquè definís la situació legal de l'obra i quan estava previst que es poguessin reprendre els treballs d'una infraestructura que és cabdal per al futur dels municipis de l'entorn però també per a l'economia catalana.

Les obres per a la construcció d'aquest enllaç, que comunicarà el Vallès amb el Baix Llobregat, van començar al desembre de 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d'una carretera de 2,4 quilòmetres.

La primera aturada dels treballs va ser al 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats.

L'objectiu de l'obra és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles.

La connexió, per la que és previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals.

La major part de l'obra està acabada des de fa 6 anys i durant els darrers dos anys s'han fet dues modificacions de l'obra, que ara s'ha aturat per fer-ne una tercera.

Ara falta passar l?informe de les obres pel Consell d'Estat, pas previ per a la posada en marxa de les obres. La Delegació del Govern ja treballa de forma intensa en aquesta gestió.