Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/02/2020 23:42:18
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

25/10/2019

L'Àrea Metropolitana de Barcelona comença a cobrar el tribut metropolità

L'Àrea Metropolitana de Barcelona comença a cobrar el tribut metropolità

El rebut es pot pagar fins al 16 de desembre

Aquest mes l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat a cobrar als ciutadans de la segona corona el tribut metropolità. Aquest impost es calcula a partir del valor cadastral de l'habitatge o del negoci i serveix per finançar la incorporació dels 18 municipis de la segona corona, entre ells, Sant Andreu de la Barca, a la tarifa plana de transport, que va entrar en vigor l'1 de gener de 2019.

Qui el cobra?

L'AMB. Aquest és un impost metropolità i és l'AMB qui el recapta. L'Ajuntament no hi té res a veure.


Qui el paga?

Els ciutadans dels 36 municipis de l'AMB, més de quatre milions de persones. El tribut està vinculat al valor cadastral dels immobles, com ara l'IBI. Estan exclosos els habitatges amb un valor cadastral inferior a 45.000 euros, el que representa el 61% dels pisos de Sant Andreu.

Per a què serveix?

Per finançar actuacions en l'àmbit públic i en matèria de mobilitat. Reduint el preu del bitllet de transport públic es potencia l'ús d'aquests sistema de comunicació i com a conseqüència es millora el medi ambient i la sostenibilitat. Els ciutadans de les 18 poblacions de la segona corona comencen a pagar-ho ara després de l'entrada en servei de la tarifa plana de transport metropolità. La resta de municipis ho paga des de 1992.

Quins beneficis té per al contribuent?

El tribut metropolità beneficia als ciutadans usuaris del transport públic. El preu de la targeta més utilitzada, la T10, ha reduït el seu preu gairebé la meitat passant dels 20,10 euros que costa una targeta de dues zones als 10,20 euros que costa la d'una zona. Actualment estan integrades les targetes T10, T-Trimestre i T-Jove. De manera progressiva s'integraran la Targeta Rosa, la T-16 i d'altres tipus de títols.

En cas de tenir més preguntes sobre aquest impost els ciutadans poden consultar directament la web www.tributmetropolita.amb.cat. L'AMB també posa a disposició dels ciutadans el número de telèfon 93 506 97 56 i el correu informaciotributaria@amb.cat.