Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/02/2020 09:26:59
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

03/12/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'afegeix al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'afegeix al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El consistori ha signat un manifest on destaca que la diferència és la riquesa de la societat

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha afegit avui 3 de desembre a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb discapacitat amb la signatura d'un manifest que destaca que la diferència és precisament el que ens fa ser una societat rica.

El consistori ha signat aquest manifest amb la col·laboració de l'entitat local Bosc de Somnis, que treballa amb nens que presenten algun tipus de discapacitat.

El text destaca que totes les persones som diferents en gustos, aficions i també en habilitats i subratlla que un dia com el d'avui ha de servir "per demostrar-nos que tots estimem, sentim i vivim la vida d'una manera única".

"Avui és un dia en que ens hem d"ajudar a veure el nostre món "normal" com un món ple de mancances per entendre la normalitat. Un dia on ens encoratgem per seguir construint idees i iniciatives per fer un entorn i un pensament col·lectiu on tots tinguem oportunitats", segons el manifest.

El consistori també ha reclamat la igualtat de drets de les persones amb discapacitat respecte a la resta de la població.

Dret a rebre informació clara, a moure's amb llibertat, a tenir una vida independent, a que els serveis de salut estiguin adaptats a les seves necessitats o a la intimitat i a la participació en la societat.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat l'aposta de l'Ajuntament per fer d'aquesta "una ciutat igualitària i on les persones amb discapacitat puguin gaudir d'ella com la resta de ciutadans".

Amb aquesta finalitat, ha recordat Llorca, s'han dut a terme diverses accions els darrers anys, com ara un servei d'acompanyament a les persones amb discapacitat als esdeveniments de gran afluència de públic; reservar espai a concerts i esdeveniments com ara la cavalcada de Reis per a persones amb discapacitat física o incorporar als programes de festes pictogrames per facilitar l'entesa a persones amb discapacitat.

El consistori també treballa per adaptar els parcs i jardins de la ciutat amb la incorporació de jocs inclusius, que permetin a tots els nens de la ciutat jugar junts, amb independència de les seves capacitats.

Altres notícies