Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
17/01/2020 20:43:47
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

04/10/2018

L'Ajuntament inicia un pla per conèixer la realitat i les necessitats dels seus joves

L'Ajuntament inicia un pla per conèixer la realitat i les necessitats dels seus joves

L'objectiu és elaborar un programa que doni resposta a les seves demandes

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un projecte que té com a finalitat conèixer la realitat actual dels joves de la ciutat per, posteriorment, poder donar una resposta a les seves necessitats.

D'aquesta manera s'elaborarà un Pla Local de Joventut, que està previst que estigui enllestit el pròxim any 2019 i que tindrà vigència fins l'any 2025.

El regidor de Joventut, Juan Pablo Beas, ha explicat que "el que fem ara és una diagnosi, una radiografia, de quina és la realitat social, cultural i econòmica dels joves per poder conèixer millor aquest col·lectiu, quines són les seves necessitats i com en podem donar resposta".

Beas ha explicat que per a l'elaboració d'aquest pla "volem comptar amb la col·laboració dels joves, que, de manera individual, s'acostin a l'Ajuntament per donar-nos les seves opinions, les seves necessitats i les seves propostes".

Per a l'elaboració del pla, el consistori també mantindrà entrevistes i trobades amb entitats i associacions juvenils i amb els mateixos centres educatius de la ciutat.

En aquest sentit, el projecte preveu l'edició d'un "Video Jove" als tres centres de secundària de Sant Andreu.

La finalitat és que els grups de classe, mitjançant l'edició d?un vídeo, analitzin de manera conjunta la realitat juvenil i les polítiques de joventut de la ciutat.

Una altra de les propostes passa per fer una crida als joves i que pugin a la xarxa social Instagram, situacions de la vida quotidiana del col·lectiu i sobre les seves necessitats.

Jornades de debat i anàlisi o reunions de grups de treball són d'altres aspectes que es contemplen per poder elaborar un pla que doni resposta a les necessitats dels joves.

"Volem posar l'accent en aspectes com ara la formació, l'accés al món laboral, l'emancipació juvenil o la salut, sense deixar de banda aspectes com ara la violència de gènere o l'assetjament escolar", ha dit Juan Pablo Beas, que ha apuntat que "continuarem treballant en aspectes de lleure i diversió però volem acostar-nos als joves des de totes les vessants".

 

Altres notícies