Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
24/01/2019 13:49:04
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

12/01/2018

L'Ajuntament augmenta els recursos destinats a l'atenció a la infància i la joventut

L'Ajuntament augmenta els recursos destinats a l'atenció a la infància i la joventut

El Centre Obert es trasllada a la Casa Estrada

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat els recursos que destina a l'atenció a la infància i la joventut amb el trasllat del Centre Obert, que ofereix alternatives de lleure als nens de la ciutat, a les noves dependències de la Casa Estrada.

El consistori va obrir l'any passat un procés de participació ciutadana perquè els veïns poguessin dir a què volien que es dediquessin dos espais emblemàtics del patrimoni de la ciutat: la Casa Estrada i la masia de Can Sunyer.

Els participants van optar majoritàriament per dedicar la Casa Estrada, que havia acollit una escola bressol municipal, a un servei d'atenció a la infància i l'adolescència.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que "el canvi suposa que el centre guanyi espais a l'aire lliure, com ara jardins i patis, on organitzar activitats i també poder distribuir més bé les dependències que fan servir els professionals".

El Centre Obert és un recurs que l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa a disposició de totes les famílies de la ciutat i que preveu activitats educatives i de lleure pels nens d'entre 6 i 16 anys.

En total el servei disposa d'un centenar de places dividides en dos grups: per a nens de 6 a 12 anys i per a nens d'entre 12 i 16 anys, que treballen aspectes com ara habilitats socials o educació emocional.

Els professionals treballen amb la població infantil i adolescent en general però també estan especialitzats per poder donar suport a nens amb problemàtiques específiques, com ara afectats per TDH o autisme.

"L'objectiu és donar suport a les famílies i ajudar a aquestes persones a integrar-se a la societat amb més garanties d'èxit", ha dit l'alcalde, que recorda que, entre d'altres, es fan activitats com ara reforç escolar, manualitats, relaxació, teatre o esport.

El Centre Obert de Sant Andreu de la Barca, que funciona de dilluns a divendres de 17 hores a 19 hores, va entrar en servei fa 23 anys i compta amb una plantilla de 5 persones amb especialitats que van des del treball social fins a la psicologia o la integració social.