Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/02/2019 07:07:07
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

14/05/2018

Alumnes de l'IES Sant Andreu reben el premi Nanoeduca

Alumnes  de  l'IES  Sant  Andreu  reben  el  premi  Nanoeduca

La iniciativa vol fomentar l'interès i crear vocacions dels alumnes per les disciplines cientificotècniques

Alumnes de tercer d'ESO de l'IES Sant Andreu han rebut el premi Nanoeduca, una iniciativa que impulsa Els impulsors la Universitat de Barcelona (UB), l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el CESIRE del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

La proposta pretén introduir l'alumnat i el professorat d'ensenyament secundari en els conceptes bàsics de la nanotecnologia; millorar la capacitació professional i actualitzar coneixements dels docents de secundària i la seva formació permanent; fomentar l'interès i crear vocacions dels alumnes per les disciplines cientificotècniques; fer palès al conjunt de la comunitat educativa la presència cada vegada més habitual de productes amb components nanotecnològics en la vida quotidiana; conscienciar sobre la importància de les nanotecnologies i del fet que ja es puguin considerar com a tecnologies d'interès general; i crear una xarxa d'intercanvi de coneixement i col·laboració permanent entre professionals investigadors i docents en actiu.

L'IES Sant Andreu ha rebut el premi en la secció de pòsters amb el projecte "Viu els teus records", una secció on van participar un total de 12 centres educatius.

Les alumnes Rut García, Julieta Irriarte, Zaira Pérez, Carla Torre i Emma Villarejo van ser guardonades després de defensar davant l'imponent Paraninf de l'UB el seu pòster "Viu els teus records".


La seva idea volia mostrar com el grafè formant part d'un circuit integrat o microxip podria interactuar amb la zona del cervell que guarda la memòria a llarg termini. L'objectiu és fer servir aquest dispositiu en casos d'Alzeimer o pèrdues temporals de memòria.

El premi Nanoeduca es va crear amb el propòsit de familiaritzar el professorat dels instituts amb les eines, el llenguatge i els processos de la nanociència i la nanotecnologia, i crear mòduls i tallers d'aprenentatge que es puguin aplicar a l'aula. Al llarg de les tres primeres edicions, ha format dos mil alumnes de més d'un centenar de centres de Catalunya.

Altres notícies