Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
15/12/2019 23:12:45
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

11/01/2019

L'Ajuntament activa el dispositiu 'operació fred'

L'Ajuntament activa el dispositiu 'operació fred'

Davant la previsible baixada de les temperatures

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha activat un dispositiu especial d'emergència amb motiu de la previsió de baixada de temperatures a zero graus, segons l'avís de situació emès pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

L'objectiu és atendre a les persones que es trobin aquests dies dormint als carrers de la ciutat en horari nocturn i prestar suport a les famílies amb problemes econòmics perquè puguin mantenir a una temperatura adequada les seves llars.

Agents de la Policia Local derivaran a les persones que puguin trobar dormint al carrer a un hotel de la ciutat, on l'Ajuntament ha fet una reserva d'allotjament.

El consistori també facilitarà targetes de transport perquè aquestes persones es puguin adreçar a les xarxes d'albergs ubicades a d'altres municipis.

Tanmateix, les persones o famílies que no poden mantenir una temperatura adequada a la llar, poden acollir-se al programa de pobresa energètica, amb finalitat d'obtenir un ajut econòmic per ajudar a sufragar el cost energètic d'aquetes setmanes.

Els beneficiaris del bo social elèctric podran rebre un ajut específic pel bo tèrmic, que aplicarà l'Estat directament a cada beneficiari.

D'altra banda, durant aquests dies s'aturarà el funcionament de les fonts ornamentals.

La possibilitat de fort vent fa preveure que pugui haver aigua als carrers, procedents de les fonts, i que es creïn plaques de gel.

A més l'Ajuntament ha fet una reserva de sal per distribuir-la en cas de neu.

De fet, durant els darrers dies ja s'ha distribuït sal a alguns carrers de la part més alta de la ciutat per evitar plaques de gel donat que en alguns moments el termòmetre ha estat a zero graus.

Segons els serveis de meteorologia es poden registrar temperatures de menys de 5 graus a la ciutat i altres condicions climatològiques adverses.

En cas que les previsions perdurin, el dispositiu especial es podrà prorrogar.

 

Altres notícies