Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
16/12/2018 13:58:50
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

03/12/2017

Sant Andreu de la Barca s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Sant Andreu de la Barca s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La ciutat ha estrenat el primer parc 100% inclusiu de l'àrea de Barcelona

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha afegit a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i s'ha adherit al manifest proposat per la Federació Catalana de la discapacitat intel·lectual (Dincat).

Amb la finalitat de donar suport i visibilitat a aquest col·lectiu Miguel Ángel Murillo, un jove amb discapacitat de la ciutat, ha llegit el manifest en el marc de la inauguració de la plaça de Charlie Rivel, que incorpora el primer parc 100% adaptat de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El manifest defensa la igualtat de drets de les persones amb discapacitat respecte a la resta de la població.

Dret a rebre informació clara, a moure's amb llibertat, a tenir una vida independent, a que els serveis de salut estiguin adaptats a les seves necessitats o a la intimitat i a la participació en la societat són alguns dels drets que reconeix aquest manifest.

L?alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat el compromís de l'Ajuntament amb les persones amb discapacitat i ha recordat que des del consistori s'impulsen algunes mesures, com treballar per reduir les barreres arquitectòniques i facilitar la mobilitat.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca també reserva un espai especial als esdeveniments amb una gran afluència de públic perquè les persones amb discapacitat puguin gaudir amb comoditat i un servei especial de Protecció Civil les acompanya i obre pas durant festes i fires.

El consistori treballa per adaptar els parcs i jardins de la ciutat amb la incorporació de jocs inclusius, que permetin a tots els nens de la ciutat jugar junts, amb independència de les seves capacitats.

100% inclusiva

La plaça de Charlie Rivel és la primera de l'àrea de Barcelona 100% inclusiva ja que tots els jocs que incorpora poden ser utilitzats per persones amb discapacitat.

Enric Llorca ha dit que la plaça ara es podrà aprofitar més i estarà més oberta a la ciutadania i ha apuntat que per la seva ubicació "és un lloc privilegiat per la seva proximitat al mercat setmanal o a la biblioteca".

La regidora d'Urbanisme, Eva Prim, recorda que la ubicació d'aquests jocs a aquest indret de la població "va néixer dels mateixos pares que tenen nens amb discapacitat, que van considerar que aquest era el lloc més adequat".

Llorca ha apuntat que amb la instal·lació de jocs inclusius "afavorim que els nens juguin plegats, amb independència de les seves característiques i capacitats".