Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/03/2019 18:14:00
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

27/07/2018

Mig centenar de famílies de Sant Andreu de la Barca es van beneficiar al 2017 del Fons Social de Solidaritat

Mig centenar de famílies de Sant Andreu de la Barca es van beneficiar al 2017 del Fons Social de Solidaritat

Ajuntament i Aqualia reserven 10.000 euros per pagar els rebuts dels més necessitats

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, i el responsable de la Unitat de Gestió de Barcelona i Girona d'Aqualia, Manel Gómez, han signat aquest matí de divendres el conveni per dotar el fons social de solidaritat. Aquest fons servirà per ajudar a pagar els rebuts de les famílies més necessitades.

L'any passat mig centenar de famílies es van beneficiar d'aquest fons.

La dotació econòmica del Fons Social per al 2018 és de 10.000 euros. Durant l'any 2017, es van beneficiar de l'ajut 63 famílies de Sant Andreu de la Barca, corresponents a 147 factures abonades per un import total de 9.997,29 euros que Aqualia va assumir íntegrament, a fons perdut, fruit del seu compromís social amb els veïns del municipi.

Les persones interessades poden sol·licitar l'estudi de la seva situació a l'oficina d'atenció a situacions de pobresa energètica de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, o a les oficines del Servei Municipal d'Aigües, on els informaran de tots els ajuts socials.

Quan l'informe tècnic dels Serveis Socials Municipals determini que un sol·licitant reuneix les condicions per a rebre l'ajuda del Fons Social de Solidaritat, aquests ho comunicaran per escrit tant al sol·licitant com a Aqualia, que un cop validades, deixarà exempt de l'obligació de fer front al pagament les factures de consum d'aigua que corresponguin.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha dit que "aquesta acció està en el marc de les actuacions que du a terme l'Ajuntament i que garanteixen que a la ciutat no es talla l'aigua, el llum o el gas de famílies amb problemes econòmics".

Llorca ha destacat la col·laboració de l'Ajuntament i d'Aqualia en benefici de la societat i ha dit que "demostra que treballar plegats dóna excel·lents resultats per als ciutadans".

De la seva banda, el responsable de la Unitat de Gestió de Barcelona i Girona d'Aqualia ha dit que "a part de ser una companyia de serveis, també tenim consciència social i sempre ens posem a disposició dels Ajuntaments per participar en les polítiques socials que realitzen"