Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
24/01/2019 14:49:57
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

14/05/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca alerta als joves dels riscos de conduir sota els efectes de la droga o l'alcohol

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca alerta als joves dels riscos de conduir sota els efectes de la droga o l'alcohol

La proposta consisteix en posar cara a cara un afectat per un accident de trànsit i una persona que compleix condemna per haver-ne provocat un

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una prova pilot que pretén conscienciar a la població més jove dels riscos que suposa conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues.

La iniciativa, que impulsa l'Ajuntament amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral (Trace), consisteix en afavorir la conversa entre una persona que ha patit un dany cerebral derivat d'un accident de trànsit i una persona que compleix condemna a la presó de Can Brians per haver-ne provocat un per estar sota els efectes de les drogues.

El programa s'adreça als joves que cursen els seus estudis de secundària als centre públics de la ciutat i es marca com a finalitat que els alumnes coneguin els efectes que poden tenir determinades conductes de risc quan ens posem al volant.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha explicat que "ens adrecem a un col·lectiu que tot just comença a interessar-se per tenir carnet de conduir i comença a freqüentar determinats ambients on poden entrar en contacte amb les drogues i és importants que coneguin els riscos que suposen determinades conductes".

La primera d'aquestes sessions es farà al Teatre Núria Espert el pròxim dimecres 16 de juny i es previst que es pugui repetir, en funció del resultat, el pròxim curs escolar.

L'entitat que impulsa el projecte assegura que aquest suposa un benefici per a totes les parts.
Les persones víctimes d'un accident de trànsit milloren les seves seqüeles neurològiques, especialment en comunicació, llenguatge i habilitats socials.

A més, explicar la seva experiència públicament les fa sentir útils.

L'objectiu amb els causants del delicte de trànsit és que siguin capaços de canviar la seva actitud a la carretera i que ampliïn la seva informació respecte a les possibles seqüeles d'un accident de trànsit.

Finalment, els alumnes poden ampliar coneixements respecte a la seguretat viària, a les conseqüències d'un accident de trànsit, a la relació entre el consum d'alcohol i drogues i la conducció i a fomentar els bons hàbits en la mobilitat.

Altres notícies