Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/06/2018 02:07:19
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

08/05/2017

L'Ajuntament col·locarà hotels d'insectes als horts urbans de la ciutat

L'Ajuntament col·locarà hotels d'insectes als horts urbans de la ciutat

Reprodueixen l'hàbitat natural dels animals per facilitar la seva presència

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca instal·larà hotels d'insectes als horts ecològics de la ciutat.

La iniciativa pretén crear un espai per acollir i oferir refugi a aquests animals ja que ofereixen un espai idoni per resguardar-se durant els períodes d'hibernació o per fer-lo servir com a niu.

Aquests refugis reprodueixen els hàbitats naturals dels insectes per afavorir la seva presència a prop de les plantes, els horts, les terrasses i els balcons.

Els hotels d'insectes estan fets amb materials que la natura ofereix, com ara troncs, pinyes, branques, palla, canyes o totxos porosos i cadascun d'ells atreu un tipus concret d'insecte.

Aquests animals són uns aliats vitals per a la nostra vegetació ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits.

Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, és per això que també se'ls anomena "els auxiliars del jardiner".

Els insectes juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals i en la salut de les plantes, però també en els nostres horts i conreus ja que la diversitat d'insectes ens ajuda a tenir plantes més sanes i a augmentar la biodiversitat a la nostra ciutat.

La instal·lació d'hotels d'insectes permet afavorir la presència d'aquest grup d'animals, que és el més nombrós de la terra, ja que en ells hi troben recursos per a viure, doncs amb la intervenció humana, com ara la desforestació, la contaminació de l'aire, destrucció dels hàbitats naturals o l'ús massiu d'insecticides, a vegades manquen espais que utilitzaven com a refugi de manera natural.