Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/05/2018 07:16:17
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

15/06/2017

Precaució davant les temperatures extremes

Precaució davant les temperatures extremes

Cal prendre mesures com hidratar-se, protegir-se del sol i evitar sortir hores de més calor i evitar les activitats físiques intenses

L'estiu no ha fet més que començar però les altes temperatures no s'han fet esperar i de fet s'ha hagut d'activar ja el pla Procicat perquè el termòmetre s'ha enfilat de manera inusual per les èpoques de l'any en les que ens trobem.

La calor i l'estiu comporten alguns riscos derivats dels cops de calor, que poden tenir greus conseqüències per a les persones.

És per això que cal prendre mesures com ara hidratar-se constantment bevent aigua o d'altres líquids, portar roba clara de cotó, no exposar-se al sol a les hores centrals del dia o refrescar l'ambient.

Les precaucions s'han de prendre especialment amb els nadons i amb les persones grans, els malalts crònics o les persones amb mobilitat reduïda.

D'altres consells passen per evitar l'excessiva calor a casa tancant les persianes quan fa més calor; refrescar el pis a la nit o fer servir elements de climatització com ventiladors o aires condicionats.

La calor excessiva i sostinguda comporta un augment de la mortalitat, especialment en la gent gran i les persones que tenen patologies cròniques.

Un altre dels riscos derivats de les altes temperatures són els incendis forestals, pel que tots hem de parar compte.
 

Altres notícies