Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
16/07/2018 20:06:19
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

07/10/2017

La RECS reconeix la tasca de l'Ajuntament en la promoció de la salut

La RECS reconeix la tasca de l'Ajuntament en la promoció de la salut

Ha rebut el 'Premi de qualitat al foment d'un desenvolupament urbà i sostenible'

La Red Española de Ciudades Saludables (RECS) ha atorgat a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca el "Premi de qualitat al foment d'un desenvolupament urbà i sostenible".

Amb aquets guardó la RECS, que depèn de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), reconeix la tasca de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en la promoció de la salut de les persones.

L'Ajuntament ha rebut la distinció per la construcció de les pantalles que minimitzen l'impacte acústic que diferents infraestructures provoquen al barri de la Solana.

Les pantalles acústiques tenen quatre metres d'alçada i protegeixen el barri de la Solana de l'impacte acústic que poden provocar els vehicles que circulen per l'autovia A2 i l'activitat d'algunes de les indústries ubicades al polígon Sant Vicenç de Castellbisbal.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha recollit el premi i ha recordat "la importància d'aplicar mesures des dels ajuntaments per promoure la salut de les persones" sobretot a municipis com Sant Andreu de la Barca, que està envoltat de grans infraestructures i empreses cabdals pel futur econòmic del país.

El vicepresident de la RECS i alcalde de Leganés, Santiago Llorente, ha recordat que "els ajuntaments tenim un paper fonamental per millorar la vida quotidiana de les persones, que no entenen de competències i que s'adrecen a l'administració que tenen més a prop".

"En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca és pioner en la posada en marxa de polítiques que contribueixin a millorar la salut dels seus ciutadans i promoure hàbits saludables entre els veïns", ha dit Llorente. 

Impacte d?actuacions municipals en l'àmbit de la salut

En aquesta línia municipal de promoure la salut dels ciutadans, l'Ajuntament, la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han posat en marxa un projecte pioner a Catalunya que passa per quantificar com millora la salut de les persones determinades actuacions, com ara la recuperació de la llera del riu Llobregat.

L'AMB treballa conjuntament amb el consistori per recuperar aquest bé natural i fer que la ciutadania en pugui gaudir.

"Sant Andreu de la Barca sempre ha viscut d'esquena al riu i ara volem donar-li la cara, acostar aquest recurs a la ciutadania i incorporar-lo als recursos dels que ja gaudim", ha dit l'alcalde, que ha afegit que "volem estudiar, quantificar i enumerar com millora la salut de les persones amb actuacions com aquesta".

Aquesta iniciativa és pionera a Catalunya i només s'ha dut a terme a algunes localitats del País Basc.