Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
17/01/2020 20:44:52
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

08/10/2018

L'Ajuntament col·labora amb municipis del seu entorn per millorar la qualitat de l'aire

L'Ajuntament col·labora amb municipis del seu entorn per millorar la qualitat de l'aire

Incrementar l'ús del transport públic o de la bici, dos apunts per aconseguir-ho

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca col·labora amb municipis del seu entorn i de les seves característiques, que estan a la conurbació de Barcelona, per establir un full de ruta que ajudi a millorar la qualitat de l'aire.

Aquest matí de dilluns, l'Ajuntament ha organitzat una trobada amb representants de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, la Diputació, la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per posar sobre la taula la proposta de Pla d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire, que ha redactat l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona.

El regidor de Medi Ambient, Rubén Castro, ha destacat que "el pla encara és un esborrany i allò important és que els diferents implicats puguem introduir propostes, idees i millores".

Aquest pla afecta un total de 13 municipis de l'entorn de Barcelona i que tenen situacions semblants, ja sigui per l'afectació que té al seu dia a dia el trànsit rodat que passa per la seva localitat o per les indústries que hi ha a la seva zona d'influència.

L'objectiu és fer propostes que contribueixin a millorar la qualitat de l'aire d'aquests municipis.

L'esborrany del Pla d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire recull 42 accions concretes per millorar la qualitat de l'aire, que passen fonamentalment per fomentar l'ús del transport públic i reduir els efectes del trànsit rodat.

En aquest sentit es planteja, entre d'altres coses, la creació de carrils VAO, establir bonificacions als conductors de vehicles elèctrics o reducció de les taxes d'aparcaments als propietaris de vehicles poc contaminants.

El regidor de Medi Ambient ha subratllat que "és fonamental implicar als ciutadans i recordar que les seves accions són bàsiques per al futur del medi ambient".

 


 

Altres notícies