Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
18/06/2018 00:03:57
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

14/03/2017

L'Ajuntament incrementa la seva despesa en Serveis Socials per la manca d'ajuts d'altres administracions

L'Ajuntament incrementa la seva despesa en Serveis Socials per la manca d'ajuts d'altres administracions

L'any passat va assumir un milió d'euros més

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va destinar l'any passat al capítol de Serveis Socials un milió d'euros més que l'any anterior per fer front a despeses que han deixat de pagar d'altres administracions.

Arran els efectes de la crisi econòmica, l'Ajuntament ha incrementat els recursos destinats a aquest capítol però també ha hagut de fer front a serveis que d'altres administracions han deixat de finançar o bé han retallat la partida que hi reservaven fins ara.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que "l'Ajuntament ha hagut de fer un important esforç per mantenir els serveis que es prestaven a la ciutat i ha hagut d'assumir competències externes".

"Hem hagut d'invertir un milió d'euros més en aspectes socials que fins ara cobrien d'altres administracions, que ho han deixat de fer però que considerem que no es poden suprimir", ha dit Llorca.

Entre d'altres aspectes, aquests diners es destinen a serveis com ara les beques menjador o el servei de teleassistència.

Enguany, el pressupost destinat a serveis socials suma més de 1,6 milions d'euros, 241.500 euros més que el 2016, i preveu potenciar i augmentar els serveis domiciliaris per ajudar a les persones dependents.

Un altre dels objectius de la potenciació dels Serveis Socials és continuar combatent la pobresa energètica i garantir, com a mínim, un àpat al dia les persones necessitades.