Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/05/2018 07:15:58
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

16/06/2017

Més de 1.500 veïns es pronuncien sobre el futur de dos equipaments municipals de Sant Andreu de la Barca

Més de 1.500 veïns es pronuncien sobre el futur de dos equipaments municipals de Sant Andreu de la Barca

La masia de Can Sunyer es dedicarà a cultura i la Casa Estrada serà assistencial

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha dut a terme un procés participatiu perquè els veïns de la ciutat es poguessin pronunciar sobre el futur de dos equipaments municipals: la Casa Estrada, que antigament acollia una escola bressol, i la Masia de Can Sunyer, que recentment ha adquirit el consistori.

Des del 4 d'abril fins al 4 de maig es van registrar un total de 1.707 vots, encara que 629 es van invalidar perquè les persones que s'havien pronunciat no estaven empadronades a Sant Andreu de la Barca, un requisit imprescindible per poder prendre part d'aquest procés participatiu.

Les votacions s'han fet a través d'una plataforma virtual a la que es podia accedir directament des de la pàgina web municipal (www.sabarca.cat).

Els participants podien triar entre sis opcions: cultural, juvenil, associacionisme, coworking, assistencial o d'altres.

Segons els resultats, la Casa Estrada es dedicarà a l'àmbit assistencial i la Masia de Can Sunyer a equipament cultural.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha valorat "molt positivament" la iniciativa i ha subratllat "l'alta participació dels veïns, una prova de la seva implicació en el futur de la ciutat".

El regidor de Participació Ciutadana i Cultura de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Juan Pablo Beas, ha recordat que "perquè tots els veïns poguessin participar i obrir el procés a tota la població vam sortir al carrer per recollir la sensibilitat de tothom, també de les persones que no tenen internet a casa o que no dominen aquesta eina".

Beas ha assenyalat que "els processos de participació es succeiran a la ciutat" i ha recordat que "treballem en la creació d'una web específica que presentarem en breu".