Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
24/04/2019 14:08:19
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

16/04/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca difon i promou la cultura catalana amb motiu de la Diada de Sant Jordi

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca difon i promou la cultura catalana amb motiu de la Diada de Sant Jordi

La pel·lícula 'Capa negra' recorda la figura del bandoler local Josep Sàbat

La cultura catalana, la lectura i les activitats tradicionals tornaran a protagonitzar enguany la Diada de Sant Jordi, una jornada amb la que l'Ajuntament vol promoure i potenciar el gust dels ciutadans per la lectura.

Els actes centrals de la Diada tindran lloc a la plaça de la Font de la Rosa diumenge dia 22 però durant tota la setmana s'han programat activitats entorn de Sant Jordi.

Enguany coincidint amb aquesta marcada data s'estrenarà la pel·lícula 'Capa negra', un film biogràfic sobre la figura del bandoler de Sant Andreu de la Barca Joan Sàbat, que s'ha rodat entre les masies i els boscos de Sant Andreu i de Corbera.

Un altre dels esdeveniments destacats del programa és la presentació del llibre "Sant Andreu de la Barca amor y entranya", de l'escriptor, poeta i dibuixant Evilasio Moya.

Diumenge dia 22 la plaça de la Font de la Roda acollirà la tradicional trobada de puntaires i durant tot el matí les entitats de la ciutat mostraran la seva tasca cultural i social.

Els castellers i els gegants de la ciutat, l'Andreu i la Quimeta, també estaran presents en aquesta festa on es podrà veure l'exposició "Sant Andreu, una gran família", una curiosa exposició que permet al visitant saber quantes persones de la ciutat tenen els seus mateixos cognoms.

La jornada es completarà amb activitats infantils adreçades als nens i que tinguin com a tema principal la lectura i Sant Jordi i una ballada de sardanes.

Amb la finalitat de promoure la literatura, aquest any l'Ajuntament ha col·locat fragments d'algunes de les obres d'autors que enguany celebren alguna efemèride, com ara Maria Aurèlia Capmany, Mary Shelley, Manuel de Pedrolo o Antoine de Saint-Exupéry, autor de "El Principito".