Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/05/2018 07:15:22
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

12/06/2017

Sant Andreu de la Barca recupera part de la seva memòria històrica amb una nova donació a l'arxiu municipal

Sant Andreu de la Barca recupera part de la seva memòria històrica amb una nova donació a l'arxiu municipal

D'entre la documentació destaca una proposta al Ple per limitar l'accés del públic poc abans de la Guerra Civil

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat el fons del seu arxiu històric gràcies a la recent cessió de diferents documents per part d'Anna Maria Oriol, neboda de Catalina Moncanut, que va ser mestra de la ciutat entre els anys 1920 i 1946.

La documentació que aquesta persona ha donat a l'arxiu són fonamentalment documents i fotografies que van des de 1922 fins a 1946.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha subratllat la importància de la donació i ha destacat que "aquest material ha passat de ser formar part de la memòria individual a la memòria col·lectiva".

D'entre les fotografies cedides hi ha diverses de grups escolars que tenien com a mes Catalina Moncanut i ara, amb la col·laboració de persones grans de la ciutat, es tractarà de definir qui eren els seus integrants.

També hi ha una fotografia de les Escoles Velles durant la seva construcció.

Un altre dels documents més significatiu és una proposta de diferents consellers municipals, el que avui entendríem com a regidors, al Ple l'any 1934 on demanaven que es limités l'accés de públic al ple i es marcaven una sèrie de condicions.

L'arxivera de Sant Andreu de la Barca, Mercè Aymeric, ha destacat que "amb aquest document queda patent que la situació de conflicte que es vivia al país poc abans de la Guerra Civil també havia arribat a Sant Andreu de la Barca".

Aymeric ha subratllat la importància de les donacions als arxius per preservar la memòria històrica de les ciutats i ha animat als veïns que tinguin material antic que el facin arribar a l'arxiu.

Com a norma, ha dit l'arxivera municipal, tot allò que data d'abans de la Guerra Civil és d'interès per a la memòria col·lectiva.