Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
17/07/2018 09:42:27
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

10/07/2017

Campanya per prevenir el càncer de còlon i recte a Sant Andreu de la Barca

Campanya per prevenir el càncer de còlon i recte a Sant Andreu de la Barca

Els veïns d'entre 50 i 69 anys es poden sotmetre a una prova de detecció precoç

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha adherit a la campanya que impulsa l'Institut Català d'Oncologia (ICO) per detectar de manera precoç el càncer colorectal i incrementar d'aquesta manera les possibilitats de fer front a la malaltia amb garanties.

Els veïns de la ciutat que tenen una edat compresa entre els 50 i els 69 anys poden sotmetre's a una prova gratuïta i indolora per saber si pateixen aquesta malaltia.

A Sant Andreu de la Barca unes 6.000 persones d'aquesta edat reben a casa seva una carta amb la que se'ls convida a participar de la iniciativa.

Amb aquesta carta s'han d'adreçar a qualsevol farmàcia de la ciutat, on els faciliten uns potets on han de posar una mostra de femta, que han de retornar a la farmàcia, que serà l'encarregada de dur-la a l'ICO per al seu estudi.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha dit que "l'objectiu és que participi el major nombre possible de persones per detectar el major nombre de càncers possibles en estats inicials i de lesions precanceroses".

El resultat de les proves el reben els ciutadans per carta passats uns dies.

En el cas que la prova surti positiva, es a dir, que es detecti sang en la mostra de femta, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia al centre hospitalari de referència.

El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys i es diagnostiquen uns 6.000 casos nous a Catalunya cada any, segons dades de l'ICO.