Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
19/02/2020 09:29:25
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

28/01/2019

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ajuda a trobar feina a més de 300 persones en un any

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ajuda a trobar feina a més de 300 persones en un any

Avui han començat a treballar en un nou pla d'ocupació persones amb dificultats especials

Gràcies a les mesures que s'han posat en marxa des del Govern municipal, més de 300 persones van trobar una feina el passat any a Sant Andreu de la Barca.

A més dels plans d'ocupació que impulsa el consistori, amb la col·laboració d'altres administracions, l'Ajuntament subvenciona part del sou dels treballadors que contracten empreses del municipi, ajuda i guia a les persones que tenen una idea de negoci a posar-lo en marxa i dona suport als aturats que busquen feina o que volen reorientar la seva carrera.

Una de les accions que més incidència ha tingut a l'hora de reduir la taxa d'atur a la ciutat, que actualment està al 10,2%, per sota de la mitja de Catalunya, són els plans d'ocupació, que suposen la contractació directa de persones.

Avui dilluns han començat a treballar a l'Ajuntament 16 persones en el marc del programa Treball i Formació, que està subvencionat pel Servei d´Ocupació de Catalunya ( SOC), i que té com a objectiu que persones en situació d'atur adquireixen una experiència laboral i alhora una formació per poder millorar la seva ocupabilitat.

Aquestes persones formen part de col·lectius de persones en situacions especialment complexes, com ara aturats de llarga durada i sense cap tipus de prestació econòmica, i els contractes són de 12 i 6 mesos.

Durant la seva jornada laboral els participants reben diferents accions formatives per millorar la seva qualificació professional.

Els participants realitzaran actuacions al voltant de diferents línees: conservació espais públics, suport administratiu, atenció a la persona i control d'accessos.