Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
24/04/2019 13:52:05
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

12/04/2018

Els fets delictius es redueixen a Sant Andreu de la Barca en un 5,70%

Els fets delictius es redueixen a Sant Andreu de la Barca en un 5,70%

Els accidents han baixat en un 16% a la ciutat

Els fets delictius es van reduir en un 5,70% a Sant Andreu de la Barca l?any 2017 en comparació a l'anterior. En aquest punt destaca la reducció en un 46% dels robatoris amb violència i intimidació a la ciutat.

Aquestes són algunes de les dades que avui s'han presentat en el marc de la Junta Local de Seguretat a la que participen tots els cossos policials que tenen competència a la ciutat.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat "els bons resultats que han presentat tots els cossos, que són els millors dels darrers quatre anys i confiem que l'any que ve ho continuïn sent".

Llorca ha subratllat la col·laboració que hi ha entre els diferents cossos policials "amb la finalitat de millorar l'atenció que reben els nostres ciutadans".

Pel que fa als delictes contra la propietat, els més freqüents són els furts (28,5%), els danys (24,1%) i les estafes (19,6%) i destaca la reducció dels robatoris a l'interior de les empreses (-55%) i a l'interior de vehicles (-22,5%).

Per desè any consecutiu a Sant Andreu de la Barca no es va registrar l'any 2017 cap accident de trànsit amb víctimes mortals i només va haver-hi un accident greu al terme municipal.

L'inspector en cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, Jordi Bernat, ha destacat la reducció d'un 15,95% del número d'accidents i ha atribuït aquest descens a les campanyes preventives, a les iniciatives per evitar delictes contra la seguretat del trànsit i a la millora de la senyalització a les zones més conflictives de la ciutat.

Bernat també ha destacat els resultats obtinguts per la Unitat Canina de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, que és referent a Espanya, que ha permès incrementar el nombre d'actuacions a les zones on es detecta consum de substàncies estupefaents o el control al voltant dels centres educatius.

A més de la seva vessant policial, la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca destaca per la seva característica social ja que lidera un projecte terapèutic adreçat a persones afectades per un Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

La iniciativa pretén aprofitar les capacitats terapèutiques dels gossos per estimular i ajudar a les persones, menors i adults, afectades per aquest trastorn.

Actualment la Unitat Canina treballa amb una nena de 8 anys afectada per un TEA i quatre persones més han mostrat la seva intenció de participar de la iniciativa, que també contribueix a promoure l'adopció de gossos.

Altres notícies