Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
21/07/2019 18:52:57
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

04/04/2019

Sant Andreu reflexiona sobre com viuen la sexualitat els nostres joves

Sant Andreu reflexiona sobre com viuen la sexualitat els nostres joves

Els alumnes dels instituts de la ciutat dediquen un dia a fer tallers

Avui dia 4 d'abril els alumnes de secundària dels centres educatius de Sant Andreu de la Barca debatran i reflexionaran sobre com viuen la seva sexualitat.

La iniciativa la impulsa l'Ajuntament amb la col·laboració del centre de planificació familiar, els instituts i el Centre d'Atenció Primària.

La jornada, que s'adreça als estudiants dels tres instituts de la ciutat i als professionals dels diferents àmbits que treballen amb els més joves, pretén dotar als assistents d'informació, assessorament i atenció sobre temàtiques relacionades amb la promoció d'una sexualitat saludable, inclusiva i respectuosa.

La regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Montserrat Tobella, ha recordat que el consistori va incloure dins del programa de salut escolar que ofereix als centres educatius la salut afectiva i sexual.

La jornada d'avui 4 d'abril pretén reforçar els valors i responsabilitats dels més joves a l'hora de prendre decisions sobre sexualitat o altres qüestions importants de la vida, així com per incorporar a la tasca que realitzem la reflexió de tots els agents que treballen amb els joves.

En el marc de la jornada s'han previst tallers amb temàtiques com ara sexualitat i consum de drogues o sexualitat, pornografia i xarxes socials.

Metges, infermers o psicòlegs especialitzats en sexologia seran els encarregats d'impartir aquests tallers.

Els organitzadors han convocat un concurs entre els joves participants perquè dissenyin el cartell publicitari de la jornada.

El guanyador aconseguirà uns cascos inalàmbrics.

A la tarda, el Teatre Núria Espert acollirà la una xerrada adreçada a pares i mares sobre "com viuen els nostres joves la sexualitat?". Amb aquesta jornada, Sant Andreu de la Barca ofereix un espai en el que reflexionar sobre la sexualitat dels nostres joves, adaptada a la seva realitat, a fi de dotar d'eines al nostre jovent en aquest àmbit.