Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/02/2020 20:11:41
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

29/01/2019

335 persones de Sant Andreu de la Barca disposen d'un servei de teleassistència

335 persones de Sant Andreu de la Barca disposen d'un servei de teleassistència

El servei garanteix la seguretat i l'acompanyament a les persones d'edat avançada o amb necessitats especials

Un total de 335 persones majors o dependents de Sant Andreu de la Barca es beneficien del servei de teleassistència, un recurs amb el qual poden sol·licitar ajuda en cas de necessitat.

Es tracta d'un servei d'atenció domiciliària, que garanteix la seguretat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata a aquestes.

Encara que un dels objectius del servei és que l'usuari pugui alertar d'una situació de risc, la veritat és que la teleassistència també serveix perquè els beneficiaris puguin parlar amb una persona les 24 hores del dia en cas que se sentin sols.

De fet el passat any un total d'1.329 de les trucades que es van rebre eren de persones que se sentien soles i que tenien necessitat de parlar amb algú.

Aquest servei funciona mitjançant un terminal instal·lat al domicili de la persona i una unitat de control remot en format de penjoll o polsera que permet estar connectat de forma permanent amb el centre d'atenció.

Es complementa amb serveis com les Unitats Mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.