Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
23/02/2020 03:26:54
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

21/05/2019

Sant Andreu de la Barca acosta la cultura amb una nova edició del Festival DOCS

Sant Andreu de la Barca acosta la cultura amb una nova edició del Festival DOCS

La ciutat és subseu d'aquest certamen metropolità de documentals

La sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert acollirà el pròxim dissabte dia 25 de maig la projecció de dos documentals en el marc del Festival Docs, el Festival de Cinema Documental de Barcelona. Aquesta és la 22 edició d'aquest certamen i per segon any Sant Andreu de la Barca serà subseu del festival.

El festival DocsBarcelona presenta una selecció d'històries cinematogràfiques que miren la realitat, que ens ofereix un retrat dels temps són contemporanis i una collita que sorprèn, edició rere edició, amb un programa temàtic diferent.

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, ha destacat la importància per a la ciutat d'acollir la projecció de documentals en el marc del festival "perquè és una aposta per acostar-nos a la cultura de primer nivell, acostar-nos a l'àrea metropolitana i a Barcelona".

En aquesta 22a edició del DocsBarcelona es projectarà un total de 41 documentals de 26 països, que se centraran en tres eixos: la natura, la lluita de la dona i la política. D'aquestes dues es projectaran a Sant Andreu de la Barca: "Cachada", de Marlén Viñayo, que narra la vida de cinc venedores ambulants del Salvador que exposen les seves vides en un taller de teatre i reviuen els traumes de la violència masclista amb una generositat encoratjadora, i "Operació Globus", d'Ariadna Seuba Serra.

Aquest documental explica la historia de Jou i el somni que l'ha perseguit tota la vida: trobar el camió amb el que va donar la volta al món amb els seus amics. 40 anys més tard, reprèn l'aventura per recuperar-lo, però aviat s'adona que potser, el que estava buscant, no és el que pensava.

El festival arribarà a 12 municipis de l'entorn de Barcelona, com ara Gavà, Mataró, Manresa o Vilafranca del Penedès, a més de Sant Andreu de la Barca.

El diputat de Cultura de la Diputació, Oriol Lladó, ha assegurat que "la potència d'un país es mesura també amb la capacitat d'enxarxar".