Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
23/02/2020 17:45:49
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

05/09/2019

L'alcalde assegura que Endesa no tallarà el llum a cap ciutadà de Sant Andreu de la Barca

L'alcalde assegura que Endesa no tallarà el llum a cap ciutadà de Sant Andreu de la Barca

Enric Llorca ha participat a la reunió convocada per la Diputació per donar una resposta conjunta a la companyia

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha volgut donar un missatge de "tranquil·litat" a la ciutadania i ha assegurat que "a ningú de la ciutat se li tallarà el llum".

Llorca ha participat a la reunió convocada per la Diputació de Barcelona per buscar una resposta conjunta dels municipis afectats per l'amenaça d'Endesa de tallar el llum a les famílies vulnerables.

Les administracions estan treballant de manera "conjunta" per tal de solucionar la qüestió "amb un conveni que ens donarà un paraigües a tots els municipis de Catalunya" i "ara cal veure què paga qui", ha dit Llorca, que ha insistit en que "els ciutadans han d'estar tranquils perquè la continuïtat del servei no perilla".

Sant Andreu de la Barca és un dels 400 municipis catalans que aquest estiu van rebre una carta d'Endesa on la companyia elèctrica demanava que el consistori es fes càrrec de la meitat del deute que tenen 139 famílies vulnerables de la ciutat.

Llorca ha recordat que "el consistori ha dut a terme mesures que han permès que, ni en els pitjors moments de la crisi, es tallessin els subministraments bàsics a cap veí de la ciutat, i així seguirà sent".

A la seva carta, Endesa reclama a l'Ajuntament més de 44.000 euros, la meitat del que deuen a la companyia 139 famílies de la ciutat per evitar el tall del subministrament.

Les famílies vulnerables que poden acollir-se a descomptes al rebut del llum han de tenir el denominat bonus social, un tipus de tarifa amb un descompte fixat pel Govern de l'Estat que té com a finalitat protegir als usuaris amb menys possibilitats econòmiques.

Aquest descompte s'aplica automàticament als clients amb subministraments de potència contractada inferior a3 kW, pensionistes i famílies nombroses o a les que tots els membres en edat de treballar estiguin a l'atur.

Per poder accedir a aquest bonus social els clients han de reunir una sèrie de condicions i en aquest punt entren en contradicció el Reial Decret 897/2017 aprovat pel Govern central i la Llei de la Generalitat de mesures urgents per fer front a la pobresa energètica.

Altres notícies