Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/01/2020 10:15:52
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Actualitat

01/10/2019

L'Ajuntament promou un pacte contra la violència masclista

L'Ajuntament promou un pacte contra la violència masclista

És el primer consistori de Catalunya en dotar-se d'una eina com aquesta

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca promou un Pacte contra la violència masclista, una mesura amb la que el consistori pretén lluitar contra aquesta xacra social per a la nostra societat.

El ple municipal del mes de setembre ha aprovat un Pacte municipal contra la violència masclista, un document que pretén involucrar i conscienciar a tota la població en la necessitat de prendre mesures per eradicar aquesta autèntica xacra social en tots els seves formes.

El regidor de Polítiques d?Igualtat, Rubén Castro, ha explicat que "amb l'aprovació del Pacte Municipal contra la violència masclista, Sant Andreu de la Barca es dota d'un instrument estratègic pioner, per la prevenció i la promoció de canvis culturals i educatius necessaris per tenir una societat lliure de masclisme".

Castro ha afegit "aquest és un Pacte ambiciós per construir una xarxa contra el masclisme, aplegant a la ciutadania, per tal que els veïns i veïnes, entitats i empreses es converteixen en referents, amb formació i recursos per relacionar-se en igualtat".

Partint de la base que l'educació és bàsica en la prevenció de la violència, el pla contempla oferir a la infància i generacions futures l'exemple de relacionar-nos de forma sana i en igualtat, trencant estereotips sobre la forma de relacionar-se homes i dones.

Amb la finalitat de visibilitzar el problema i mostrar el rebuig de la població, es convidarà a la mobilització ciutadana, d'empreses i entitats i es crearan esdeveniments, formació i activitats contra la violència masclista.

L'Ajuntament obrirà diversos espais per facilitar l'adhesió de la ciutadania a aquest pacte, d'aquesta manera es crearan espais presencials i on line per adherir-s'hi i recollir suggeriments i idees.

També es promourà la formació en igualtat i prevenció i detecció de violència masclista per a col?lectius i professionals.
Amb la finalitat de sensibilitzar la població, l?Ajuntament posarà en marxa campanyes i promourà activitats i potenciarà l?educació en igualtat per a la infància i la joventut.

 

Altres notícies