Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
15/12/2019 22:49:20
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Nadal 2019

Home |
04/09/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca rep l'assessorament de la Delegació del Govern per sol·licitar ajuts pels aiguats de l'agost

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca rep l'assessorament de la Delegació del Govern per sol·licitar ajuts pels aiguats de l'agost

El consistori continuarà buscant suport d'altres administracions

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s'ha reunit aquest matí de dimarts amb la cap de la Unitat de Protecció Civil de la Delegació del Govern a Catalunya, Mari Carmen Raposo, per valorar les línies d'ajut a les que es pot acollir l'Ajuntament per minimitzar els danys provocats pels aiguats del passat 17 d'agost.

La responsable de la Delegació del Govern ha explicat als representants de l'Ajuntament possibles línies d'ajuts, els terminis per acollir-se'n i a quin tipus de persones s'adrecen.

De la seva banda, l'alcalde ha exposat a Raposo la situació que va viure la ciutat com a conseqüència dels aiguats, quan van caure en només mitja hora 64,4 litres d'aigua per metre quadrat, i les actuacions que s'han fet fins ara per donar suport i acompanyar als veïns afectats.

L'alcalde ha explicat que "des de la Delegació del Govern ens han orientat sobre els ajuts que es poden demanar per atenuar l'impacte que han patit els veïns" i ha apuntat que "ara des de l'Ajuntament farem un estudi detallat de cada cas particular per definir el camí a seguir en cada cas".

Llorca ha recordat que la d'avui ha estat una primera presa de contacte amb la Delegació del Govern i ha anunciat que demanarà una reunió amb el president de la Diputació, Marc Castells, i amb el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Julià Fernàndez, per sol·licitar possibles ajuts d'aquestes administracions.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va aprovar el passat divendres 31 d'agost una partida extraordinària de 250.000 euros per fer front a les despeses derivades dels efectes dels aiguats.


D'altra banda l'Oficina d'atenció a les persones afectades pels aiguats continua operativa aquesta setmana recollit informació i dades dels veïns afectats.

Durant la primera setmana de funcionament mig centenar de persones s'han adreçat a l'Ajuntament per comunicar les seves afectacions.

Altres notícies