Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
08/12/2019 00:11:44
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Nadal 2019

Home |
21/09/2018

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca evitar el tall de subministraments energètics de 282 famílies

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca evitar el tall de subministraments energètics de 282 famílies

Ha destinat gairebé 20.000 euros per aconseguir que cap família es quedi sense llum, aigua o gas

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha evitat durant els darrers cinc mesos que es talli el subministrament energètic de 282 famílies.

El consistori ha destinat entre els mesos d'abril i agost 19.784,17 euros al pagament dels rebuts de llum, aigua i gas de famílies amb problemes econòmics i ha pagat 192 factures.

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Charo Ramírez, ha explicat que "des de l'inici de la crisi hem fet un esforç molt important i hem aconseguit que a cap família de la ciutat se li talli cap subministrament energètic, ni aigua, ni llum, ni gas".

Ramírez ha subratllat la importància que "les famílies necessitades s'adrecin quan abans millor a l'Ajuntament per mirar de trobar una situació abans que el problema es faci més gran i tinguem problemes per evitar un tall".

Ramírez ha recordat que des de l'Oficina Energètica de l'Ajuntament els ciutadans poden demanar informació i ajuda per sol·licitar el bo social d'electricitat, un descompte a la factura de la llum que està regulat pel Govern i que pretén protegir les llars més vulnerables.

El bo social es pot demanar fins al 8 d'octubre i preveu descomptes d'entre el 25% i el 40% en funció de les característiques dels demandants.

Aquest descompte s'aplica als termes de potència i consum i, per tant, no inclou els impostos i s'hi pot accedir en funció de la renda i la situació familiar de cada persona.

L'ajut es demana directament a la companyia elèctrica de cada consumidor i des l'Ajuntament es els informes que han d'adjuntar les persones amb discapacitat o les víctimes de violència de gènere o de terrorisme, tres col·lectius amb condicions especials en aquest cas.

Per demanar aquests informes o ajut per sol·licitar el descompte els ciutadans es poden adreçar a l'Oficina Energètica de l'Ajuntament demanant cita prèvia al número de telèfon 93 635 64 02.
 

Altres notícies