Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
27/02/2020 00:46:53
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ajuntament

Escut Policia Local
Escut Policia Local

La Policia Local

Telèfon Policia Local
653 05 05 /
092

Un dels serveis municipals més important de les administracions locals és la Policia Local.

El nostre marc legal determina que tots els municipis amb una població superior als 10.000 habitants poden crear cossos de policia local.

Aquest servei municipal, la Policia Local, excerceix funcions de seguretat ciutadana, policia administrativa i judicial i de trànsit.

La policia local només pot actuar en el territori del seu municipi, i excepcionalment, per raons d'emergència excepcional, i donant comptes al conseller o consellera del Departament amb competències en matèria de seguretat pública, pot actuar en els municipis limítrofes.

Cada policia local és un cos únic, sota la direcció superior de l'alcalde, tot i que el comandament directe l'exerceix el cap del cos, que és el comandament policial de major graduació el qual ha de ser, com a mínim, inspector de la policia local.

Les policies locals, com a serveis amb funcions pròpies en l'àmbit de la seguretat dintre del municipi, estan en condicions de contribuir, segons les seves capacitats organitzatives i funcionals, a les finalitats generals del sistema català de seguretat i policia.
 

 Versió per a imprimirImprimir