Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
27/02/2020 21:15:08
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ajuntament

Imatge corporativa

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va fer a inicis de l'any 2002 un redisseny de l’escut, va crear una marca o emblema gràfic i una bandera per actualitzar i modernitzar la seva identitat corporativa.

La comunicació externa d’una institució es concreta, entre d’altres, en elements com la imatge corporativa amb què la reconeixen els ciutadans.

Una aimtge corporativa és constituïda per diferents elements. En el cas de Sant Andreu de la Barca també comptem amb un himne oficial per acord del consell plenari de l'Ajuntament del 28 d’abril de 1999, que va escollir la sardana "Sant Andreu de la Barca", amb lletra de Joan Lladó i Pecanins i música de Joan Bosch i Sarrado  com a himne de la població.

Unes Normes d’aplicació de la imatge corporativa es constitueixen en un element central, ja que és la guia en la qual han de basar-se totes les persones que intervenen en el procés de realització de qualsevol disseny relacionat amb la imatge de la institució. És una manera de fer que la imatge corporativa s’apliqui de manera coherent.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca compta amb uns elements d’imatge gràfica corporativa oficial aprovades pel Consell Plenari. Aquest elements d’imatge gràfica corporativa estan registrats com a marques a l’Oficina Española de Patentes y Marcas del Ministerio de Ciencia y Tecnologia.

Aquesta imatge gràfica corporativa es subjecta a unes normes d’aplicació, una guia en la qual han de basar-se totes aplicacions que s’en faci, pel que es recomanable tractar qualsevol aplicació amb el Departament de Comunicació de l’Alcaldia. És una manera de fer que la imatge corporativa s’apliqui de manera coherent.

Aquesta imatge gràfica corporativa de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca consta de:

- Emblema gràfic o marca
- Escut
- Bandera

Algunes de les instal·lacions (Patronat Municipal d'Esports, SAB-URBÀ, S.L., Agència de Desenvolupament local, Ràdio Sant Andreu 98.0 FM emissora municipa i Casal de la Gent Gran Maria Auèlia Capmany) i serveis municipals (Policia Local) tenen imatges corporatives particulars, que tambés estan registrades i subjectes a normes d'aplicació.

L’element de la imatge gràfica corporativa que s’ha d’utilitzar normalment és l’emblema gràfic.

Existeix un color corporatiu que cal utilitzar en la mesura del possible com a símbol d’identificació municipal: color terra grana: tinta directa pantone 1815 C i quadricomia (proporcions de cian 0%, magenta 91%, groc 100% i negre 51%).

Tant l’emblema gràfic, l’escut i la bandera compten amb els elements heràldics característics de la ciutat: la creu de Sant Andreu i la barca, amb una corona de baró, que correspon a l’antiga jurisdicció de Castellví de Rosanes.

Cadascun d’aquests elements té unes normes d’aplicació i un colors perfectament definits que podeu trobar en cada aplicació. Es recomana, però, a més de seguir les Normes d'aplicació, consultar la seva utilització al Departament de Comunicació de l'Ajuntament.

 

Regles d'aplicació
Unes regles mínimes d'utilització de tots els elements d'imatge corporativa son:

- Cal utilitzar sobretot l'emblema gràfic o marca, que és un disseny en versió sintètica de l'escut oficial i incorpora els principals elements en una versión amb una apreciable força gràfica i modernitat.
- El conjunt de l'emblema gráfic amb la denominació corporativa forma el logotip municipal. El logotip municipal es presentarà en dos versions segons la situación de la denominació corporativa: en bandera i centrada; i pot tenir diferents tipus de presentació (positiu, negatiu o perfilat), segons la seva utilització i ubicació.
- L'escut sols s'utilitzarà sols per a fins cerimonials molt específics (es necessari sol·licitar autorització expressa a l'alcaldia per a la seva utilització), sempre en color i amb o sense la denominació corporativa (que es presenta en una única versió, centrada). 
- Les proporciones de l'escut i de la marca o emblema gráfic no es poden distorsionar, ni tampoc els elements que formen part del conjunt, sigui gràfic o text. 

 

Altres elements de la imatge corporativa
Dins de la concreció de la imatge corporativa municipal es va establir una denominación corporativa, amb una formulación concreta: 

Ajuntament
Sant Andreu de la Barca

i un un tipus concret de lletra per a escriure-la: Tahoma, en estil normal en caixa alta i baixa. 

També es va establir un color corporativo amb la tonalidad de la terra i de la pedra més característica de Sant Andreu de la Barca. 

Les instal·lacions (Patronat Municipal d'Esports, SAB-URBÀ, S.L., Agència de Desenvolupament Local Escoles Velles, Ràdio Sant Andreu 98.0 FM emissora municipal i Casal de la Gent Gran Maria Auèlia Capmany) o serveis municipals (Policia Local) t amb imatges corporatives particulars estan subjectes a normes d'aplicació que podeu consultar en el Departament de Comunicació de l'Ajuntament.

Si el nivell de resolució de les mostres de la imatge corporativa municipal existents no tenen la qualitat que necessiteu, o per aplicacions amb finalitats professionals, hi ha disponible versions en JPG i TIF (amb alta resolució) i en Free Hand, de tota la imatge corporativa. Adreçeu-vos al responsable del Departament de Comunicació de l'Alcaldia (Telèfon: 93 635 64 00).

Emblema
Emblema

Emblema Sant Andreu de la Barca

La marca o emblema gràfic pot utilitzar-se en el color corporatiu o en blanc i negra

Color corporatiu
Tinta directa:
Pantone 1815
Cuatricromía:
Cian 0%
Magenta 91%
Amarillo 100%
Negro 51%

 

 

 

 

Escut
Escut

Escut Sant Andreu de la Barca

Els elements de l'escut tenen els següents colors:

Fons o camp de l'escut blau
Tinta directa:
Pantone 306
Cuatricromia:
Cian 76 %
Magenta 0 %
Amarillo 6 %
Negro 0 %
Barca i creu amb el color característic de la terra i de la pedra de Sant Andreu de la Barca
Tinta directa:

Pantone 1815
Cuatricromia:
Cian 0 %
Magenta 91 %
Amarillo 100 %
Negro 51 %
Corona i perfil daurat o groc
Tinta directa:
Pantone 116 o 871 U
Cuatricromia:
Cian 0 %
Magenta 15 %
Amarillo 94 %
Negro 0%

Bandera
Bandera

Bandera Sant Andreu de la Barca

La marca o emblema gràfic i la part dreta de la bandera amb el color característic de la terra i de la pedra de Sant Andreu de la Barca.

Tinta directa:
Pantone 1815
Cuatricromia:
Cian 0 %
Magenta 91 %
Amarillo 100 %
Negro 51 %
El riu, la barca i la creu de Sant Andreu
en blanc en negatiu.

 

 Versió per a imprimirImprimir