Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
24/01/2019 14:24:54
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ciutat

Centenari del Carrilet del Baix Llobregat (1912-2012)

Dins els actes per commemorar el centenari de l’arribada del carrilet Barcelona-Martorell 1912-2012, es varen celebrar diferents actes commemoratius.

El dia 22 de novembre de 2012 es va inaugurar a Sant Andreu de la Barca una exposició sobre l'efemèride.

Es va fer també una conferència el dia 29 de novembre de 2012, titulada “L’arribada del ferrocarril a Sant Andreu de la Barca. 100 anys d’un esdeveniment que canviarà un poble” a càrrec de l'arxivera municipal de Sant Andreu de la Barca, Mercè Aymerich.

En la conferència es va explicar tot el procés, des dels primers indicis que tenim fins del projecte del carrilet, fins a la data de la inauguració, el 29 de desembre de 1912.

Estem parlant d’una línia de tren que afecta diferents municipis i que està molt lligada a tot el territori del Baix Llobregat, especialment al costat esquerra del riu.

En la conferència es va explicar com va nèixer la idea del Carrilet del Baix Llobregat, com va evolucionar fins arribar a fer-se realitat. Aquesta explicació va acompanyada de com es trobava Sant Andreu de la Barca en aquell moment.

Per commemorar aquesta centenari es va col·locar el dia 30 de novembre de 2012 un monòlit commemoratiu a l’avinguda del Parlament de Catalunya, cruïlla amb el carrer de la Palla.

En Utilitats (columan dreta de la web) podeu llegir la conferència de l'arxivera Mercè Aymerich i en l'enllaç següent visualitzar les imatges en PDF del PowerPoint de la conferènia.

També podeu veure en PDF les imatges de l'exposició.

Imatges conferència “L’arribada del ferrocarril a Sant Andreu de la Barca. 100 anys d’un esdeveniment que canviarà un poble" (29 de novembre de 2012) (Arxiu PDF - 15 MB)

Imatges exposició Centenari del Carrilet (1912-2012) (Arxiu PDF - 46 MB)

 Versió per a imprimirImprimir