NOTÍCIES

L’Ajuntament edita una guia amb recursos per prevenir la violència de gènere

És una eina per detectar possibles casos i saber actuar-hi
dimecres 15 de juliol del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament edita una guia amb recursos per prevenir la violència de gènere

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha editat una guia de recursos que dona eines per actuar davant d’un cas de violència masclista.

 

D’aquesta “Guia contra la violència masclista” se’n distribuiran 12.000 exemplars a totes les llars de la ciutat.

 

El regidor d’Igualtat i autor de la guia, Rubén Castro, ha explicat que l’objectiu és donar a conèixer d’una manera senzilla els recursos, serveis i informació sobre què és la violència masclista i especialment, sobre com actuar.

 

La guia s’adreça tant a les dones que pateixen algun tipus de violència com als veïns i veïnes, familiars o amics per a que la puguin detectar.

 

La guia és un instrument de prevenció amb l’objectiu que tota la població estigui assabentada de les actituds que poden suposar violència, per part de la parella però també a l’àmbit comunitari o laboral i sàpiguen què fer i com sortir-ne.

 

Així, es destaquen recursos com el SIAD de Sant Andreu de la Barca que ofereix atenció social, jurídica i psicològica, els telèfons 900 900 120 o el 016 d’atenció 24h contra la violència masclista i els serveis d’emergència a través del 112, com la Policial Local o els Mossos d’Esquadra.

 

Alhora, la Guia inclou informació sobre com afegir-se a la Xarxa Ciutadana contra la violència masclista, oberta a dones i homes, entitats, comerços i empreses de la ciutat que vulguin mostrar el seu compromís per la igualtat i rebre formació i recursos.

 

La campanya es complementarà a més, amb recursos digitals i informació pels comerços i entitats de Sant Andreu de la Barca.

 

Aquesta iniciativa forma part de les accions desenvolupades en el marc del Pacte Municipal contra la violència masclista, un projecte pioner que promou la implicació de la ciutadania i ofereix recursos formatius, de sensibilització i prevenció de la violència envers les dones.