NOTÍCIES

L’Ajuntament posa en marxa accions per donar visibilitat a les dones a la ciència

L’Escola d’Igualtat ha creat un microcurs sobre la invisibilització de les dones científiques i s’ha sumat a la campanya #NoMoreMatildas
dimarts 09 de febrer del 2021, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament posa en marxa accions per donar visibilitat a les dones a la ciència

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa diverses accions en motiu del Dia de les Dones i Nenes a la Ciència, que es celebra el proper dijous dia 11 de febrer.

 

L’objectiu de les propostes és visibilitzar la presència de les dones en el camp STEM, que engloba les següents branques: ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.

 

La ciutat se suma a la campanya #NoMoreMatildas, organitzada per la Asociación de Mujeres Investigadores y tecnólogas i amb el suport del Parlament Europeu.

 

El moviment es basa en aspectes com ara què hagués passat si Albert Einstein hagués nascut dona.

 

Això és l’anomenat “efecte Matilda”, la injustícia sistemàtica que històricament ha invisibilitat el treball de les dones només pel seu gènere.

 

Per combatre aquesta tendència històrica, des de l’Escola d’Igualtat es posarà a disposició ciutadana un microcurs sobre les causes de la invisibilització de les dones a la ciència, així com les possibles solucions per fer-li front.

 

Aquest microcurs tindrà un format obert i qualsevol persona podrà cursar-lo al seu ritme.

 

Segons dades de la UNESCO, actualment el nombre de dones investigadores no arriba al 30%.

 

Aquest paper secundari de les dones científiques no només està present al món laboral, sinó que també el trobem a l’àmbit educatiu. Dades com l’escàs 8% de la presència de referents dones a materials educatius o el 28% de places de graus científics ocupades per dones fan patent la seva situació d’invisibilització.

 

Amb l’objectiu de donar més visibilitat a aquestes professionals, des de l’Ajuntament es fa una crida a totes les dones de Sant Andreu de la Barca que es dediquin a l’àmbit STEM. Si ets dona i et dediques a les ciències, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques, envia un correu a igualtat@sabarca.cat amb el teu currículum o una breu biografia.