NOTÍCIES

Un centenar de comerços de Sant Andreu de la Barca s’afegeixen a la campanya contra la violència masclista

Els botiguers han rebut formació per detectar els casos i ajudar les víctimes
dimecres 17 de novembre del 2021, Sant Andreu de la Barca
Un centenar de comerços de Sant Andreu de la Barca s’afegeixen a la campanya contra la violència masclista

Un total de 120 comerços de Sant Andreu de la Barca s’han convertit en “Punts violeta”, espais on poden buscar ajuda les persones que pateixen violència masclista.

 

La iniciativa està en el marc del programa que ha posat en marxa l’Ajuntament amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del dia contra la violència masclista.

 

Els comerços que participen de la iniciativa tenen al seu aparador un distintiu que els diferencia com a punt violeta, un espai on les dones poden aconseguir assessorament i conèixer els recursos que hi ha al seu abast en cas de patir una agressió.

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat que “aquesta és una prova més que tots els actors de la ciutat fem força per lluitar contra una de les pitjors xacres de la nostra societat”.

 

Els comerciants han rebut formació per saber com actuar en cas de detectar un cas de violència masclista i disposen al seu comerç de material informatiu sobre els recursos que ofereix l’Ajuntament per ajudar a les víctimes.

 

Aquesta iniciativa forma part de les propostes del Pacte Municipal contra la violència masclista al que fins ara ja s’han adherit diferents entitats de la ciutat, que també rebran aquest distintiu.

 

La xarxa de Punts Violeta està oberta a tots els comerços, empreses i entitats de la ciutat, que es poden sumar contactant amb el departament d’Igualtat de l’Ajuntament enviant un correu a igualtat@sabarca.cat.