NOTÍCIES

L'Espai Ciutadà contra la Violència Masclista es convoca dilluns 11 de desembre a les 12:00
  dijous 07 de desembre del 2023, Sant Andreu de la Barca

El proper Espai Ciutadà contra la Violència Masclista s'ha convocat per dilluns 11 de desembre a les 12:00 davant la porta de l'Ajuntament. Segons explica la regidora d'Igualtat, Isabel Marcos, "aquest canvi és puntual i només afecta l'Espai Ciutadà contra la Violència Masclista que s'hauria d'haver fet avui dijous a les 18:00. És un punt de trobada, denúncia i reivindicació important que uneix partits polítics, ciutadania, entitats i organitzacions".

Després de la convocatòria d'aquest dilluns 11 de desembre a les 12:00, l'Espai Ciutadà contra la Violència Masclista se seguirà convocant el primer dijous de cada mes a les 18:00 davant la porta de l'Ajuntament.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca presenta les ordenances fiscals de l’any 2024
  divendres 20 de octubre del 2023 El Govern Municipal de Sant Andreu de la Barca proposarà al Ple Municipal de la setmana vinent incrementar l’IBI un 10% per evitar entrar en fallida econòmica el 2024. De cara a la previsió pressupostària de l’any vinent, l’Ajuntament ha de fer front a uns interessos i amortitzacions de préstecs demanats durant el període 2015-2023 (10 milions d’euros) que pugen fins els 500.000€ de més del que es pagava fins ara. A més, ha de fer front a l’increment de preu dels contractes pactat en el mandat anterior amb les empreses que donen serveis a l’Ajuntament que suma uns 340.000€ més. A aquests 840.000 € cal afegir la pujada dels salaris dels treballadors i treballadores públics proposat pel govern espanyol que es preveu d’un 2%, el que significa afegir uns altres 340.000€ en el capítol de nòmines. L’augment dels preus de l’energia també s’hauran de sumar a aquesta xifra superant 1,2 milions d’euros d’increment de la despesa pel pressupost del 2024.
Ràdio Sant Andreu: Comença el Taller d’Escriptura Bàsica de l’Escola d’Igualtat i el Premi Literari Delta
  dijous 19 de octubre del 2023 Comença el Taller d’Escriptura Bàsica de l’Escola d’Igualtat i el Premi Literari Delta Radio Sant Andreu · Comença el Taller d’Escriptura Bàsica de l’Escola d’Igualtat i el Premi Literari Delta Dimecres 18 d’octubre s’ha iniciat el Taller d’Escriptura Bàsica impulsat a través de l’Escola d’Igualtat i organitzat en el marc del Premi Literari Delta, un certamen que té l’objectiu de fomentar la creació de les dones. L’encarregada d’impartir el taller és la Gemma Minguillón, escriptora, correctora de textos literaris i professora de tallers d’escriptura creativa. Aquest Taller d’Escriptura bàsica és gratuït i està dirigit a tothom que vulgui millorar el seu nivell d’escriptura, però sobretot a aquelles dones que volen desenvolupar aquesta faceta. S’impartirà cada dimecres, en sessió de dues hores, a Escoles Velles fins el 29 de novembre.
Tres actes a Sant Andreu de la Barca per celebrar la Setmana Mundial de la Lactància Materna
  dijous 19 de octubre del 2023 Tres actes a Sant Andreu de la Barca per celebrar la Setmana Mundial de la Lactància Materna L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca amb el suport de la Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell i l’Institut Català de la Salut organitzen diverses activitats amb l’objectiu de promoure la importància de la lactància materna i donar informació i suport a les mares i famílies. Radio Sant Andreu · Tres actes a Sant Andreu de la Barca per celebrar la Setmana Mudial de la Lactància Materna L’OMS, que va instaurar la commemoració de la Setmana Mundial de la lactància materna el 1992 i es celebra actualment a més de 170 països, la recomana com a alimentació exclusiva durant els 6 primers mesos de vida i, a partir d’aquesta edat i fins als dos anys, com a mínim, complementada amb altres aliments. La regidora de Salut Pública Eunice Martín i la tècnica Isabel Sánchez han donat detalls a l’emissora municipal dels actes previstos a Sant Andreu de la Barca. ACTIVITATS A SANT ANDREU DE LA BARCA Dimarts, 24 octubre 2023 17:30 h
 El cònsol del Japó visita Sant Andreu de la Barca coincidint amb l’inici de les classes de llengua japonesa a l’Institut Montserrat Roig
  dijous 19 de octubre del 2023 El cònsol del Japó visita Sant Andreu de la Barca coincidint amb l’inici de les classes de llengua japonesa a l’Institut Montserrat Roig Radio Sant Andreu · Cònsol Japó visita Sant Andreu Barca coincidint inici classes llengua japonesa al Montserrat Roig Aquest és el primer any que l’institut santandreuenc ofereix la llengua japonesa com a matèria optativa a 2n d’ESO. De fet, a Catalunya només 10 instituts ofereixen aquesta especialitat i l’institut Montserrat Roig, compta amb dos professors com són Sergi Garcés i la Cristina Sans que tenen amb l’acreditació necessària per oferir classes de llengua japonesa. L’acte celebrat al Teatre Núria Espert ha
 100 dies de mandat a Sant Andreu de la Barca: més de 300.000 euros d’inversions i 60 accions
  dimecres 18 de octubre del 2023 El Govern Municipal de Sant Andreu de la Barca ha complert 100 dies de mandat (7 de juliol-15 d’octubre) i ha posat en marxa unes 60 accions i ha mobilitzat més de 180.000 euros en inversions que s’han focalitzat en diferents reformes en els centres educatius així com una de més de 140.000 euros destinada a diferents equipaments esportius.
Es posa en marxa el Pla Sant Andreu Millora per resoldre els problemes a la via pública
  dimarts 17 de octubre del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa el pla SANT ANDREU MILLORA,
Demà dimarts s’activa la reserva d’entrades pel passatge del terror 2023
  dilluns 16 de octubre del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha presentat una nova edició del passatge del terror, que tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre al CRA (antic Ajuntament) de 21 h a 2 h de la matinada.
Places disponibles per al curs de preparació per a la prova d’accés als CFGM
  dimecres 11 de octubre del 2023 El curs de preparació per a la prova d’accés als Cicles Formatius de Formació Professionals de Grau Mitja (CFGM) disposa encara places lliures per a aquelles persones que n’estiguin interessades.
Més d’una vuitantena de persones s’han inscrit als cursos del Servei Local de Català
  dimecres 11 de octubre del 2023 Foto: Servei de Normalització Lingüística
Ràdio Sant Andreu: Nou èxit de la Cursa de la Tardor de Sant Andreu de la Barca amb més de 500 inscrits
  dimarts 10 de octubre del 2023 La prova esportiva s’ha disputat el circuit urbà pels carrers de Sant Andreu de la Barca i pel que fa a la participació és la quarta edició amb més participació.