Innovació i Tecnologia

Fabricar màscares de protecció per al personal sanitari

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha començat a fabricar màscares i viseres de protecció per al personal sanitari dels ambulatoris i de les residències de la ciutat. La fabricació d’aquestes mascaretes es fa al laboratori de noves tecnologies de la ciutat, que compta amb impressores 3D. A les viseres se’ls hi pot afegir unes pantalles plàstiques d’acetat i que, en conjunt, serveixen per posar una superfície aïllant entre el sanitari i el pacient. És un dispositiu semblant a les viseres de protecció dels soldadors.

Al laboratori de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca hi ha dues impressores 3D que triguen entre dues hores i mitja i sis hores i mitja en fer cada peça. La iniciativa s’ha obert a persones de la ciutat que disposin de la tecnologia necessària per poder fabricar aquest material. Són els anomenats Coronavirus makers, una comunitat virtual creada espontàniament a través de les xarxes socials, que fan materials a través de la tecnologia 3D.

A Espanya ja són més de 15.000 integrants. Cada voluntari que vulgui participar de forma altruista i voluntària es pot posar en contacte amb l’Ajuntament mitjançant l’adreça participa@sabarca.cat.

L’Ajuntament s’encarrega del lliurament del material i de la recollida a casa dels makers de les viseres. Posteriorment es repartiran als centres sanitaris.

La iniciativa s’afegeix a la de mig centenar d’homes i dones de la ciutat que cusen a casa seva mascaretes i protectors pel cap del personal sanitari de la ciutat. En només quatre dies aquestes persones han cosit més de 4.000 mascaretes i mig centenar de barrets.

Foto edifici de l'equipament: LABSAB

LABSAB


Parc Vall del Palau, 12
labsabarca@gmail.com
93 635 64 15
Dilluns, dimecres i divendres: de 9:30h a 13:30h, dimarts i dijous: de 15:30h a 19:30h
Ubicació
Sense definir
Foto edifici de l'equipament: Ajuntament

Ajuntament


Plaça de l'Ajuntament 1
ajuntament@sabarca.cat
93 635 64 00
Dilluns a divendres 09:00-14:00 h.
Ubicació
Pàgina web