NOTÍCIES

Noves eines per millorar la relació entre la ciutadania i l’administració aprofitant les noves tecnologies

dilluns 12 de juliol del 2021, Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca estrena una versió actualitzada de la carpeta ciutadana per consultar i fer tràmits online.

Ampliat el termini per accedir a un nou pla d'ocupació
dijous 27 de maig del 2021, Sant Andreu de la Barca

Ampliat el termini per accedir a un nou pla d'ocupació


L'Ajuntament ha ampliat fins al 9 de juny el termini per poder optar a un dels plans d'ocupació oberts.
Nou servei d’acompanyament personalitzat per reduir la bretxa digital
dimarts 16 de febrer del 2021, Sant Andreu de la Barca

Nou servei d’acompanyament personalitzat per reduir la bretxa digital


L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un nou servei per acompanyar i assessorar les persones poc habituades a utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l'administració electrònica per fer tràmits i gestions administratives.
Els ciutadans de Sant Andreu de la Barca ja fan 6 de cada 10 tràmits on line
dijous 15 de octubre del 2020, Sant Andreu de la Barca

Els ciutadans de Sant Andreu de la Barca ja fan 6 de cada 10 tràmits on line


Sis de cada 10 veïns de Sant Andreu de la Barca ja fa els seus tràmits municipals mitjançant Internet.
L’Ajuntament elabora un pla de contingència per preparar la ciutat per després de la COVID-19
dilluns 04 de maig del 2020, Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament elabora un pla de contingència per preparar la ciutat per després de la COVID-19


L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca està elaborant un pla de contingència per preparar la ciutat per la situació que tindrem un cop passi el punt més àlgid de la pandèmia derivada pel Coronavirus. Reforçar els serveis socials per atendre les famílies més afectades, donar suport als comerciants i empresaris per reactivar l'economia i promoure les noves tecnologies per facilitar els tràmits on line són els tres eixos d'aquest pla de contingència. Així ho ha avançat l'alcalde, Enric Llorca, durant el ple que va tenir lloc el passat dia 30 d'abril i que va servir perquè el Govern municipal donés compte de les accions dutes a terme des de l'inici de la crisi sanitària per a minimitzar el seu impacte. El ple municipal, que per segona vegada va ser telemàtic, va començar amb un minut de silenci en record de les persones que han perdut la vida com a conseqüència de la pandèmia i com a mostra de suport als afectats. L'alcalde va explicar que per poder donar resposta a les necessitats actuals dels ciutadans es refarà el pressupost municipal “retirant diners de partides que no són necessàries en aquest moment'dquo;. D'aquesta manera, l'alcalde va anunciar la cancel·lació de la Fira de la Primavera i de la Festa Major “així com d'altres activitats que no siguin imprescindibles'dquo;. “Estem retirant els diners per tal de fer un fons de contingència inicial que volem que sigui flexible perquè és evident que no sabem les circumstàncies que ens trobarem perquè això canvia cada poc'dquo;, va explicar Llorca. L'alcalde va apuntar que “amb el pla de contingència volem adaptar-nos a la nova realitat. L'objectiu és atendre als més vulnerables, lluitar contra l'atur i reactivar el petit comerç i les empreses de la ciutat'dquo;.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comença a fabricar màscares de protecció per al personal sanitari
dissabte 28 de març del 2020, Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comença a fabricar màscares de protecció per al personal sanitari


L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha començat a fabricar màscares i viseres de protecció per al personal sanitari dels ambulatoris i de les residències de la ciutat.
L’Ajuntament augmenta el seu nivell de transparència
dijous 12 de març del 2020, Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament augmenta el seu nivell de transparència


El portal web de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha estat reconegut per la seva transparència pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Uiniversitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Sant Andreu de la Barca per fomentar la vocació científica entre les nenes i els nens
dijous 13 de febrer del 2020, Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca per fomentar la vocació científica entre les nenes i els nens


La ciutat s'afegeix a la iniciativa "100tífiques" L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca treballa per fomentar la vocació científica entre les nenes de la ciutat i amb aquesta finalitat s'ha afegit a la iniciativa "100tífiques". La proposta l'organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d'Educació de la Generalitat amb la col·laboració del Barcelona Institute for Science and Technolgy (BIST) i preveu oferir més de 100 xerrades divulgatives simultànies, per part de més de 100 investigadores del món de l'empresa i de centres de recerca i universitats, a 100 escoles de Catalunya, tot mobilitzant més de 10.000 alumnes d'ESO. El Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca serà escenari demà d'una d'aquestes xerrades a la que estan convidats alumnes de primer d'ESO de tres centres educatius de Sant Andreu i un de Martorell. "100tífiques" pretén tant fer visible i destacar la rellevància actual del paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, al sistema de recerca públic com al privat i motivar les nenes, especialment, i els nens pels estudis de ciència i tecnologia. La concepció de "100tífiques" es basa en la constatació que els estereotips de gènere sobre la capacitat intel·lectual apareixen aviat i influeixen en els interessos de les nenes, tal com va afirmar la revista Science en un article publicat el 2017. Segons aquest estudi, les nenes es consideren menys brillants que els nens a partir dels 6 anys. Així doncs, a partir d'aquestes edats primerenques, les dones s'autodescarten pel que fa a ser matemàtiques, físiques o enginyeres, una limitació que s'accentuarà amb l'edat per temes de conciliació. Aquesta realitat, unida a les posteriors discriminacions de les dones al mercat laboral, dibuixa unes dades descoratjadores. Avui dia, només el 28% dels investigadors del món són dones, segons la UNESCO, i en l'ensenyament superior només el 35% dels estudiants de carreres STEM són dones. Segons Eurostat, la proporció de doctores en àmbits STEM a la Unió Europea és del 37,1%. A Catalunya, les dades segueixen un patró similar. Només el 20% dels catedràtics són dones i pel que fa a càrrecs de responsabilitat a centres CERCA, només un 26% són dones. En estudis de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya el percentatge de dones graduades és d'un 21%.