NOTÍCIES

L’Ajuntament ajuda les empreses a ser més competitives i sostenibles

Amb la recerca de recursos per desenvolupar projectes de creixements
dimecres 14 de setembre del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament ajuda les empreses a ser més competitives i sostenibles

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ajuda les empreses del territori a fer actuacions per ser més competitives, sostenibles i aprofitar les noves tecnologies per ser més atractives.

 

El consistori ha participat per primera vegada al programa Programa ARIE, que impulsa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i que té com a finalitat fomentar la captació de projectes d’expansió i de creixement d’empreses implantades en el territori.

 

L’objectiu és detectar les inversions que poden fer les empreses per resultar més competitives i ajudar-les a cercar les fonts de recursos necessaris per dur-les a terme, com ara inversions en noves línies productives, adquisició de nova maquinària, ampliació d'instal·lacions existents, inversions en els procesos digitals i tecnològics i relacionats amb R+D+I o l'atracció de noves unitats de negoci localitzant-les al municipi.

 

En total, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha assessorat una desena d’empreses de sectors com ara la construcció, les arts gràfiques o l’automoció, principalment.

 

Entre tots els participants s’han identificat 7 empreses amb projectes  d’inversió. 

 

La finalitat d’aquestes empreses és adequar-se al mercat introduint noves línies de producció, tecnologies de la indústria 4.0 i mesures que les facin més sostenibles i contribueixin a reduir les emissions de CO2 en sistemes basats en energies renovables.

 

Les empreses del sector de l’automoció tenen també com a repte adaptar-se a les noves tendències del mercat i orientar-se al vehicle elèctric.