NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca posa en marxa SABAlerta, un avís silenciós dels comerços amb la Policia Local
  dilluns 11 de desembre del 2023, Sant Andreu de la Barca

Amb l’inici de la campanya de seguretat de les Festes de Nadal, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa SABAlerta, una aplicació gratuïta que connecta, amb un avís silenciós, comerços, restaurants i establiments amb la Policia Local.

L’Ajuntament fa una oferta a la SAREB per adquirir un solar al centre del municipi
  dijous 18 de maig del 2023 L’Ajuntament ha fet una oferta de compra d’un solar de la carretera de Barcelona a la SAREB.
L’Ajuntament negocia l’adquisició de sòl per a la construcció d’habitatge públic
  dimecres 19 de abril del 2023 L’Ajuntament negocia l’adquisició de sòl per a la construcció d’habitatge de protecció oficial a la ciutat.
L'alcaldessa reclama més implicació de les administracions per a donar resposta a la demanda d'habitatge
  dilluns 03 de abril del 2023 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha col·locat la primera pedra dels pisos de promoció pública que es construiran al carrer Sant Llop, al solar que antigament ocupava la brigada d’obres.
Primer pedra dels pisos protegits de la brigada
  divendres 31 de març del 2023 Demà dissabte 1 d’abril es col·locarà la primera pedra de la promoció de 36 pisos de protecció oficial que es construiran al solar que abans ocupava la brigada municipal.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca transformarà l’accés a la ciutat
  dimecres 15 de març del 2023 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca impulsa la transformació de l’accés a la ciutat i de l’antiga carretera Nacional 2.
Obert el termini per sol·licitar ajuts per a la rehabilitació d’habitatges
  dijous 05 de maig del 2022 Des d’aquesta setmana ja es poden sol·licitar els ajuts per a la rehabilitació d’habitatges, que atorga el Consorci Metropolità de l’Habitatge, que depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
Obert el termini per demanar subvencions pel lloguer de persones grans
  dimarts 01 de març del 2022 Ja està obert el termini per sol·licitar un ajut per a pagar el lloguer de les persones majors de 65 anys, que atorga l'Agència de l'Habitatge de Generalitat.
Sant Andreu de la Barca dins la zona amb mesures per moderar el preu dels lloguers d'habitatges
  dimecres 11 de agost del 2021 Sant Andreu de la Barca és un dels municipis inclòs a la zona amb mesures per moderar el preu dels lloguers d’habitatges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
L’Ajuntament adjudica tres pisos de lloguer assequible
  dijous 17 de juny del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha fet aquest matí de dijous el sorteig de tres dels pisos de lloguer assequible del passeig del Parlament que havien quedat buits. El sorteig s’ha fet al Teatre Núria Espert i ha servit per elaborar una llista d’espera de demandants d’habitatge assequible. Els pisos que avui s’han sortejat pertanyen als 48 que hi ha a la promoció d’habitatges que l’IMPSOL, empresa pública que depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va construir a aquesta zona de
Ampliat el termini de presentació de sol·licituds per optar als ajuts al pagament del lloguer
  dimecres 02 de juny del 2021 Fins l’11 de juny és poden demanar els ajuts per al pagament del lloguer a l’habitatge que convoca l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.
Sant Andreu de la Barca sol·licita ser declarada “àrea amb mercat d'habitatge tens”
  dimarts 25 de maig del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca demanarà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que declari la ciutat àrea amb mercat d’habitatge tens. L’objectiu és contenir el preu del lloguer a la ciutat.
Obert el termini per sol·licitar els ajuts anuals per al pagament de lloguer
  dimecres 05 de maig del 2021 Fins al 4 de juny és poden demanar els ajuts per al pagament del lloguer a l’habitatge que convoca l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.
Subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans
  dijous 11 de març del 2021 Fins al 30 d’abril es poden demanar les subvencions per al pagament del lloguer per a persones de més de 65 anys en risc d’exclusió social.
Publicada la llista de sol·licitants a pisos de lloguer assequible
  dimarts 23 de febrer del 2021 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha publicat la llista de les persones que opten a un pis de lloguer assequible, que s’han d’adjudicar pròximament.
Oberta la convocatòria per a la rehabilitació d’habitatges
  dilluns 15 de febrer del 2021 Les persones de Sant Andreu de la Barca ja poden demanar una ajuda per a la rehabilitació del seu habitatge. Aquestes subvencions les atorga el Consorci Metropolità de l'Habitatge, es poden demanar fins al 31 de desembre i les sol·licituds es poden presentar a Oficina Local de l'Habitatge.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca incorporarà 11 habitatges al seu parc social
  divendres 17 de juliol del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca doblarà el nombre de pisos que formen part de la seva borsa d’habitatge social amb la incorporació d’11 nous durant les pròximes setmanes.
Obert el termini per sol·licitar un ajut al lloguer assequible
  dimarts 14 de juliol del 2020 A partir d’avui dimarts 14 de juliol es pot demanar una subvenció per pagar el lloguer dels pisos de lloguer assequible de la promoció de l’Impsol al passeig del Parlament. La subvenció, en funció dels ingressos de la unitat familiar, pot arribar als 1.800 euros l’any. L’Ajuntament ha reservat una partida econòmica de 40.000 euros per fer front a aquests ajuts. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 3 d’agost. L’any passat 30 famílies van reunir els requisits per obtenir aquet ajut i l’import de les subvencions va de ser de 38.000 euros. D’aquest manera l’Ajuntament vol ajudar a les persones amb menys recursos a gaudir d’una habitatge digne i a un preu assequible.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova deu mesures concretes per garantir l’ajuda a les persones més vulnerables
  dimarts 26 de maig del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha previst una inversió de més de 1,3 milions d’euros per garantir el benestar dels ciutadans o fer front als problemes derivats de la pandèmia.
Ajuts especials per poder pagar el lloguer als afectats per la crisi de la covid-19
  dimarts 19 de maig del 2020 La Generalitat ha convocat una línia d’ajuts extraordinària per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques derivades de la crisi econòmica provocada per la COVID-19. Els ajuts es poden demanar a partir d’avui dimarts i fins al 30 de setembre de 2020, o fins que s’esgoti el pressupost, i es concediran segons l’ordre d’entrada al registre. Aquests ajuts es destinen només al pagament del lloguer de l’habitatge habitual, amb un màxim de 6 mensualitats, des d’abril fins a setembre. S’hi poden acollir famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència de la COVID-19. Un dels requisits és que la persona llogatera o qualsevol dels membres de la unitat familiar passi a estar en situació d’atur, d’Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO) o hagi patit una pèrdua d’ingressos per altres circumstàncies. Altres requisits són que l’import del lloguer sigui de 900 euros com a màxim i que la renda de lloguer, més les despeses i subministraments bàsics de l’habitatge sigui superior o igual al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar. L’ajut que es concedirà serà directe i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat. La quantia màxima de l’ajut varia segons la ubicació de l’habitatge. En el cas de Sant Andreu de la Barca l’ajut serà com a màxim de 750 euros al mes (4.500 euros en 6 mesos). L’import de l’ajut no pot superar la renda de lloguer pactada al contracte d’arrendament. La presentació de la sol·licitud es farà de manera telemàtica a habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/22066_Ajuts_lloguer_Covid. Per a qualsevol consulta, us podeu adreçar per telèfon o per correu electrònic a l’Oficina Local d’Habitatge ja sigui per telèfon (93 635 64 00) o per correu electrònic (habitatge@sabarca.cat). També us podeu posar en contacte amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya al telèfon gratuït 900 922 841.
Ajuts al lloguer durant el període de l’estat d’alarma
  dilluns 04 de maig del 2020 La crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus ha provoca problemes econòmics a moltes famílies. Amb la finalitat de minimitzar la pressió entre les famílies més vulnerables, l’Ajuntament ha acordat una moratòria dels lloguers dels habitatges de lloguer social i assequible. D’aquesta manera, mentre duri l’estat d’alarma no es cobraran els llogues. D’altra banda, les persones que tinguin llogat un habitatge a un gran tenidor, com ara bancs, fons o propietaris amb més de 15 habitatge, tenen una moratòria en el cobrament. Aquesta mesura és obligatòria. Finalment, les persones que tinguin llogat l’habitatge a un propietari particular poden sol·licitar la moratòria i un crèdit avalat per l’estat sense comissions ni interessos. Més informació https://www.mitma.gob.es/vivienda/linea-avales-arrendamiento-covid-19. A aquesta publicació podeu trobar adjunt document model de sol·licitud de pròrroga del lloguer. La línia d’ajuts al lloguer especial a causa de la covid-19 encara no s’ha convocat per la Generalitat de Catalunya. Més informació a habitatge@sabarca.cat
 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca gestiona les ajudes al pagament del lloguer anunciades per l’Estat
  divendres 03 de abril del 2020 L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca gestionarà les ajudes al pagament del lloguer que ha anunciat el govern central mitjançant l’Oficina Municipal d'Habitatge. L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’encarrega d’aquesta gestió amb la finalitat d’agilitzar el tràmit i per tal de facilitar la gestió a la ciutadania. Els ajuts estan destinats a persones que han vist reduir els seus ingressos com a conseqüència dels efectes de la pandèmia del Coronavirus i estan recollits al decret llei aprovat aquest dimarts 31 de març. Entre d’altres, els requisits per accedir als ajuts són: estar en situació d’atur, afectat per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) o qualsevol altra situació laboral que hagi alterat substancialment els seus ingressos; els ingressos nets màxims de la unitat familiar no han de superar 3 vegades l'indicador públic de renda IPREM i el preu del lloguer més les despeses dels subministres bàsics ha de resultar igual o superior al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.
L'Ajuntament ajuda a adaptar pisos de persones amb manca d'autonomia
  dimarts 25 de febrer del 2020 L'objectiu és que persones grans o amb dependència puguin estar a casa seva L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà 42.000 euros a millorar, adaptar i arranjar pisos de persones grans, amb discapacitat o dependència amb la finalitat que puguin viure de manera confortable a casa seva. Per dur a terme aquesta actuació, el consistori compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Durant aquest any està previst que es facin actuacions a una vintena de pisos. Gràcies a aquest programa es poden fer reformes del bany, la cuina i d'altres de caràcter general, per a facilitar la mobilitat i l'accessibilitat, la higiene personal i per millorar les condicions de seguretat.
Ajuts per fer més eficients els nostres edificis
  divendres 14 de febrer del 2020 Les subvencions es poden demanar fins al 31 de desembre El Consorci Metropolità de l'Habitatge ha obert el període per demanar subvencions per fer actuacions als edificis que contribueixin a millorar la seva eficiència energètica.Els ajuts es poden demanar fins al 31 de desembre d'enguany.Els ajuts serveixen per contribuir a finançar els projectes i altres documents tècnics que tinguin com a objectiu una actuació integral de rehabilitació que comporti una actuació global en l'envolupant de l'edifici, amb actuacions de millora de l'eficiència energètica, i en altres elements comuns.Un exemple d'aquests documents són els informes tècnics de l'estat de l'edifici (IITE), certificats d'eficiència energètica (CEE), i altres documents tècnics necessaris per dur a terme actuacions integrals de rehabilitació en edificis existents de tipologia residencial col·lectiva i que comportin una actuació global en l'envolupant de l'edifici, amb actuacions de millora de l'eficiència energètica, i en altres elements comuns.El programa inclou dues línies d'ajuts:Línia 1. Foment de la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat.Línia 2. Foment de la conservació, de la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat.L'objectiu de la convocatòria és impulsar la rehabilitació d'edificis mitjançant subvencions a fons perdut del cost dels treballs tècnics necessaris per acompanyar la presa de decisions.Els ajuts, la quantia dels quals s'establirà en funció dels costos subvencionables, es gestionaran íntegrament a través de Col·legis Professionals d'Arquitectes i Arquitectes Tècnics i es podran sol·licitar fins al 31 de desembre de 2020.Per a més informació, consulteu el lloc web del Consorci Metropolità de l'Habitatge.http://www.cmh.cat/web/cmh/ajuts/programes/programa-projectes-2020