NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca sol·licita ser declarada “àrea amb mercat d'habitatge tens”

L’objectiu és contenir el preu del lloguer
dimarts 25 de maig del 2021, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca sol·licita ser declarada “àrea amb mercat d'habitatge tens”

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca demanarà a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que declari la ciutat àrea amb mercat d’habitatge tens. L’objectiu és contenir el preu del lloguer a la ciutat.

 

Es previst que el ple municipal aprovi el pròxim dijous dia 27 un punt en aquest sentit.

 

L'equip de govern municipal ha presentat aquesta proposta amb l'objectiu que a Sant Andreu de la Barca es puguin aplicar als habitatges arrendats els mecanismes de contenció i moderació de rendes previstos a la Llei 11/2020.

 

D'aquesta forma es vol donar resposta a una urgència social, agreujada per la crisi econòmica i sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19.

 

Què és una àrea amb mercat d'habitatge tens?

 

És aquella on hi ha un risc de proveïment suficient d'habitatge de lloguer assequible. És a dir, que la càrrega per al pagament del lloguer superi el 30% de la mitjana dels ingressos familiars.

 

Què passa en aquestes zones?

 

El preu no pot pujar respecte al contracte anterior (si es va signar en els darrers 5 anys) i no pot superar l'índex de referència de preus de la Generalitat de Catalunya.

 

Existeixen excepcions en cas d'obra nova, si existeix una relació de parentiu o bé si la persona propietària és vulnerable.

 

El ple municipal es celebrarà de manera telemàtica i es podrà seguir a partir de les 18.30 hores a les xarxes socials de l’Ajuntament, a la web municipal i a Ràdio Sant Andreu.

 

Per poder fer arribar consultes relacionades amb l’ordre del dia del ple cal enviar-les a l’adreça participaalple@sabarca.cat.