NOTÍCIES

Minut de silenci com a condemna a quatre feminicidis per violència masclista
  dimecres 20 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat un minut de silenci aquest dimecres 20 de setembre a les 12 hores davant l’Ajuntament, com a mostra de condol i condemna al feminicidi de quatre dones a mans de les seves parelles i ex-parella en els darrers dies.

Minut de silenci per condemnar el feminicidi d'una dona a Palamós
  dimarts 12 de setembre del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat un minut de silenci aquest dimarts 12 de setembre a les 12 hores, com a mostra de condol i condemna al feminicidi d'una dona a mans del seu marit al domicili familiar a Palamós.
Minut de silenci a Sant Andreu de la Barca per el doble assassinat masclista a Girona i Barcelona
  dilluns 31 de juliol del 2023 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat a la ciutadania a un minut de silenci per expressar el rebuig de la ciutat als assassinats masclistes succeïts a Girona i Barcelona. El minut de silenci ha tingut lloc aquest dilluns 31 de juliol a la porta de l'Ajuntament i ha aplegat ciutadans i ciutadanes i regidors i regidores.
Despenjada oficial de la pancarta LGTBI
  dijous 13 de juliol del 2023 Avui s'ha fet la despenjada oficial de la pancarta LGTBI que hi havia al balcó de l'Ajuntament. A l'acte hi han participat el regidor adjunt Feminisme, Igualtat i LGTBI, Javier Romero, i els portaveus del PSC, Juan Pablo Beas, i de SOM, Felipe Alberto del Val. Les portaveus del PP, Sonia Aranda, i d'En Comú Podem, Isabel Marcos, han excusat la seva presència per motius laborals i personals respectivament.
Minut de silenci a Sant Andreu de la Barca per l'assassinat masclista d'una dona a Salou
  dimarts 04 de juliol del 2023 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat a la ciutadania a un minut de silenci per expressar el rebuig de la ciutat a l'assassinat masclista succeït aquest diumenge passat a Salou.
Sant Andreu de la Barca reivindica l’Orgull LGTBIQ+
  dilluns 03 de juliol del 2023 L'acte central del Dia de l'Orgull celebrat l'1 de juliol ha comptat amb una rua pels carrers de la ciutat que ha finalitzat a l'Esplanada del Mercat Setmanal on s'ha fet lectura d'un manifest.
Minut de silenci per a condemnar el feminicidi d'una veïna de l'Hospitalet i Móstoles
  dilluns 03 de juliol del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat un emotiu minut de silenci el passat divendres 30 de juny, a les 12.00 hores, amb l'objectiu de mostrar el rebuig al feminicidi d'una veïna a l'Hospitalet i
Minut de silenci per condemnar el feminicidi d’una veïna de l'Hospitalet
  dijous 29 de juny del 2023 Demà 30 de juny, a les 12.00 hores, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat un emotiu minut de silenci per mostrar el rebuig pel feminicidi d'una veïna a l'Hospitalet. En un gest de suport i solidaritat cap a la família i amics de la víctima, així com per denunciar la violència de gènere, el consistori ha organitzat aquest minut de silenci davant de l'Ajuntament.
Sant Andreu de la Barca commemora el Dia per l'Alliberament LGTBI+
  divendres 16 de juny del 2023 Sant Andreu de la Barca es torna a sumar a les celebracions programades amb motiu del Dia per l'alliberament Lesbià, Gai, Trans*, Bisexual i Intersexual, que es commemora el dia 28 de juny.
Convocada la 12a edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per dones
  dimecres 17 de maig del 2023 El Consell Comarcal del Baix Llobregat i diferents ajuntaments de la comarca, entre els quals el de Sant Andreu de la Barca, han convocat la dotzena edició del Premi Delta de Narrativa per a Dones.
Sant Andreu de la Barca dedica una setmana a mostrar la diversitat
  dijous 09 de març del 2023 Sant Andreu de la Barca dedica tota una setmana a parlar i reflexionar sobre la diversitat en el més ampli sentit de la paraula.
Sant Andreu de la Barca dedica el mes de març a reivindicar el paper de les dones a la societat
  dilluns 27 de febrer del 2023 L'Ajuntament, amb la col·laboració d'entitats i associacions, ha preparat un ampli programa d'activitats, xerrades i actes per commemorar el Dia de la Dona i reivindicar el seu paper a la societat.
L’Escola d’Igualtat presenta la seva programació presencial
  dijous 02 de febrer del 2023 L'Escola d'Igualtat de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una ambiciosa programació, que pretén posar l'accent en la formació per assolir la igualtat entre les persones i lluitar contra les agressions i assetjaments.
Sant Andreu de la Barca s’afegeix al programa VioPet
  divendres 25 de novembre del 2022 El Ple municipal de Sant Andreu de la Barca ha aprovat per unanimitat l'adhesió del consistori local al programa estatal VioPet, que facilita l'acollida temporal dels animals que conviuen amb dones víctimes de violència masclista.
Sant Andreu de la Barca posa recursos a l’abast de les dones víctimes de violència masclista
  dimecres 23 de novembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa recursos i mitjans a l'abast de les dones que pateixen violència masclista.
L’Ajuntament crea la figura dels “ambaixadors” contra la violència masclista
  dijous 17 de novembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat la figura dels “ambaixadors'dquo; contra la violència masclista. D'aquesta manera, el consistori pretén destacar la feina d'entitats i associacions en la lluita contra la violència de gènere a la ciutat.
Sant Andreu de la Barca, present al Congrés de les Dones del Baix Llobregat
  dimarts 08 de novembre del 2022 Sant Andreu de la Barca ha estat present a la sisena edició del Congrés de les Dones del Baix Llobregat, que s'ha celebrat del 4 al 5 de novembre a Cornellà.
L’Ajuntament commemora el Dia de l’Orgull LGTBI
  dimecres 22 de juny del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca celebra un any més el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que tindrà lloc el pròxim 28 de juny.
Una fira sense violència masclista i lgtbifòbica
  dijous 26 de maig del 2022 Per a gaudir d'una Fira de la Primavera segura i lliure de violència masclista i LGTBIFòbia, l'Ajuntament habilitarà el Punt Lila.
Sant Andreu de la Barca reafirma el seu compromís amb la igualtat de gènere
  divendres 11 de març del 2022 Sant Andreu de la Barca ha reafirmat el seu compromís amb la igualtat entre dones i homes mitjançant la signatura d'un pacte de ciutat feminista.
L’alcaldessa reclama millores laborals per a homes i per a dones
  dijous 03 de març del 2022 L'alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha reclamat millores laborals tant per a homes com per a dones i ha recordat que “si durant els darrers anys hi ha hagut una equiparació no és per una millora per a les dones sinó per un empitjorament per als homes'dquo;.
Sant Andreu de la Barca promou un pacte municipal a favor de la igualtat
  divendres 25 de febrer del 2022 Sant Andreu de la Barca reivindica un any més el Dia de la Dona amb una sèrie d'actes i activitats lúdiques i culturals, amb l'objectiu de lluitar per la igualtat entre persones i educar en qüestió de gènere.
L’Ajuntament promou l’escriptura creativa amb tallers per a dones
  dijous 10 de febrer del 2022 L'Escola d'Igualtat de Sant Andreu de la Barca organitza un any més els tallers d'escriptura creativa per a dones.
L’Ajuntament fa una crida per participar a la marxa contra la violència de gènere
  dilluns 22 de novembre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha sumat a la VII Marxa del Baix Llobregat contra la violència de gènere i ha fet una crida a la ciutadania perquè hi participi.
Un centenar de comerços de Sant Andreu de la Barca s’afegeixen a la campanya contra la violència masclista
  dimecres 17 de novembre del 2021 Un total de 120 comerços de Sant Andreu de la Barca s'han convertit en “Punts violeta'dquo;, espais on poden buscar ajuda les persones que pateixen violència masclista.
Sant Andreu de la Barca commemora el Dia Internacional contra la Violència Masclista
  dilluns 15 de novembre del 2021 L'Ajuntament organitza una setmana d'activitats dins del Pacte Municipal contra la Violència Masclista per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista, celebrat el 25 de novembre.
L’Ajuntament preveu diverses propostes amb motiu del 90 aniversari del sufragi femení
  dijous 30 de setembre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha preparat diverses propostes amb motiu de la commemoració demà del 90 aniversari de l'aprovació del sufragi femení a Espanya.
L’Ajuntament habilita el Punt Lila per prevenir la violència masclista i lgtbifòbica a la Festa Major
  divendres 03 de setembre del 2021 Un any més, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca habilita el Punt Lila per fer de la Festa Major una celebració segura i lliure de violència masclista i lgtbifòbica. Es tracta d'un espai de sensibilització i prevenció d'aquests tipus de violència, que compta amb personal especialitzat per donar informació, atenció i assessorament durant els dies de celebració.
Nou protocol municipal sobre violència sexual i LGTBIfòbica en espais públics i d’oci
  dilluns 28 de juny del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va aprovar al ple del mes de juny, celebrat el 25 de juny, el nou Protocol municipal sobre violència sexual i LGTBIfòbica en espais públics i contextos d'oci.
L’Ajuntament continua treballant per construir una ciutat més igualitària
  dimecres 23 de juny del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca presenta una nova campanya de prevenció de la violència masclista amb l'objectiu de mostrar quines situacions són violència masclista, així com per sensibilitzar sobre altres formes de violència diferents de la física i la sexual. En són exemples la violència psicològica, la manipulació emocional o l'aïllament.
L’Ajuntament promou la igualtat amb un programa d’activitats pel Dia de l’Orgull LGTBI
  dimarts 22 de juny del 2021 Un any més l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca se suma a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que tindrà lloc el pròxim 28 de juny.
L’Ajuntament mostra el seu condol per l’assassinat masclista de dues nenes a Tenerife i una jove a Sevilla
  divendres 11 de juny del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha mostrat avui el seu rebuig a la violència masclista amb una concentració a les portes del consistori. Les banderes de l'Ajuntament romandran avui a mig pal com a mostra de condol a les famílies i coneguts de les víctimes.
Convocat el Premi Delta de Narrativa Escrita per a Dones
  dimecres 09 de juny del 2021 El Consell Comarcal del Baix Llobregat i diferents ajuntaments de la comarca, entre els quals el de Sant Andreu de la Barca, han convocat l'onzena edició del Premi Delta de Narrativa per a Dones.
L’Ajuntament posa en marxa una consultoria on line sobre sexualitat i relacions de parella
  divendres 04 de juny del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una consultoria a través d'Internet sobre relacions de parella i sexualitat.
Sant Andreu de la Barca commemora el Dia d'Acció per a la Salut de les Dones
  dijous 27 de maig del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca tornarà a commemorar aquest any el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, amb un programa que combina les activitats en línia i les presencials.
Els joves de Sant Andreu contribueixen a acabar amb la violència masclista
  divendres 12 de març del 2021 Els joves de Sant Andreu de la Barca són els millors ambaixadors contra la violència masclista.
L’Ajuntament dedica el mes de març a la igualtat de les persones
  dijous 25 de febrer del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dedicarà el mes de març a la igualtat entre les persones. Coincidint amb la commemoració del dia 8 de març, el consistori ha preparat un seguit d'activitats que es duran a terme de manera on line, obligats per la pandèmia.
L’Ajuntament posa en marxa accions per donar visibilitat a les dones a la ciència
  dimarts 09 de febrer del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa diverses accions en motiu del Dia de les Dones i Nenes a la Ciència, que es celebra el proper dijous dia 11 de febrer.
L’Ajuntament promou la igualtat entre homes i dones també pels regals de Nadal
  dimarts 22 de desembre del 2020 La nina per a la nena i el tren per al nen. El vestidet rosa per a la nena i el blau per al nen o la cuineta per a la nena i el cotxe per al nen. La distinció de gènere entre homes i dones també ha estat present durant molts anys en els regals que fem als més petits de la casa amb motiu del Nadal.
Sant Andreu de la Barca celebra una Festa de Sant Andreu adaptada a la nova situació
  dijous 26 de novembre del 2020 Sant Andreu de la Barca celebra a partir de demà divendres i fins al 30 de novembre una nova edició de la Festa de Sant Andreu, que enguany s'adapta a la nova situació provocada per la pandèmia.
L’Ajuntament programa activitats on line amb motiu de la Setmana contra la violència masclista
  dimarts 17 de novembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha previst un seguit d'activitats
L’Ajuntament busca ‘influencers’ contra la violència masclista
  dimarts 10 de novembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca busca influencers que contribueixin a lluitar contra la violència masclista i fer una societat més igualitària.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’adhereix a la xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGTBI
  dimarts 10 de novembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha adherit a la xarxa de Serveis d'Atenció Integral al col·lectiu LGTBI de la Generalitat, una iniciativa que pretén donar eines i instruments en la lluita a favor de la igualtat de les persones.
L’Ajuntament posa en marxa una Escola d’Igualtat
  dimecres 30 de setembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa la nova Escola d'Igualtat, una iniciativa que agrupa els cursos i activitats de sensibilització i formació en igualtat de gènere que du a terme el consistori.
Conxa Solans Roda guanya la 10a edició del premi literari Delta amb “Res no es pot amagar”
  dilluns 03 de agost del 2020 L'escriptora Conxa Solans Roda ha estat la guanyadora del premi literari Delta amb l'obra “Res no es pot amagar'dquo;, que ja està disponible en format EPUB. Aquesta novel·la, escrita en primera persona sobre la història sentimental d'una dona, és una obra amb perspectiva de gènere, i uns personatges femenins forts i molt interessants. És tracta d'un retrat històric del rol de les dones abans, durant i després de la Guerra Civil, i després de la Segona Guerra Mundial. Històries d'exili, matrimonis de conveniència i convencions socials. Així mateix, també es pot gaudir d'un vídeo commemoratiu d'aquesta edició, que conté un repositori de les obres guanyadores des dels inicis de concurs, i una entrevista amb la Conxa Solans Roda, en la que parla de la seva vida i la seva obra, així com de la seva vinculació amb el Baix Llobregat. L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca participa en aquest concurs que té una periodicitat bianual i té com a principal objectiu fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat, donant-les així un reconeixement públic. A través d'aquest concurs es pretén encoratjar les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l'escriptura i promoure així la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en la literatura.
L’Ajuntament edita una guia amb recursos per prevenir la violència de gènere
  dimecres 15 de juliol del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha editat una guia de recursos que dona eines per actuar davant d'un cas de violència masclista.
Parlem d'igualtat!
  divendres 10 de juliol del 2020 El proper dijous 16 de juliol a les 19h parlem d'igualtat i LGTBI a l'Espai Salvador Espriu del Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. A l'acte es presentarà l'informe de l'estat de l'LGTBI-fòbia a Catalunya i es farà un debat obert sobre els drets i igualtat LGTBI. Per assistir, cal apuntar-se enviant un email a igualtat@sabarca.cat indicant el nom, cognoms i telèfon. Aforament limitat guardant les distàncies de seguretat i les mesures sanitàries i amb ús obligatori de mascareta. Acte de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, l'Agrupació de Joves i l'Observatori contra l'Homofòbia.
L’Ajuntament promou una campanya per defensar els drets i la igualtat LGTBI
  dilluns 22 de juny del 2020 Amb motiu del dia de l'Orgull LGTBI, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa una campanya per reivindicar la igualtat. La campanya fomenta la participación de les entitats i la ciutadania a través de videos i imatges a les xarxes socials amb el hashtag #SantAndreuAmbOrgull A més, durant tota la setmana l'Ajuntament publicarà recomanacions de llibres sobre diversitat, recursos contra la discriminació i pels drets LGTBI, entre d'altres Aquesta inciaitiva compta amb el suport de l'Observatori contra l'Homofobia i l'Agrupació de Joves.
Recursos contra la violència masclista davant la situació de confinament
  dilluns 20 de abril del 2020 El confinament domiciliari pot agreujar la situació de les dones que pateixen violència masclista. Per això és important recordar que els recursos públics segueixen plenament actius. L'objectiu és ajudar a les dones però també poden contactar els veïns o veïnes, familiars o qui detecti qualsevol cas de violència masclista. En aquest recull elaborat per l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca us mostrem els principals recursos d'atenció, informació i assessorament, que també podeu trobar a la infografia i vídeo que es troba en aquesta mateixa pàgina i a través de les xarxes socials.
Sant Andreu de la Barca es dotarà d’un protocol contra les violències sexuals en entorns d'oci
  diumenge 08 de març del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca està elaborant un protocol contra les violències sexuals en entorns d'oci amb la finalitat de coordinar als agents implicats i ajudar a la ciutadania a detectar i identificar conductes sexistes o masclistes.
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca promou l'ocupació de qualitat de les dones
  divendres 06 de març del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca treballa per contribuir a la inserció laboral de les dones, un dels col·lectius amb més dificultats per trobar una ocupació.
Sant Andreu de la Barca reivindica el Dia de la Dona amb diverses activitats
  divendres 06 de març del 2020 Sant Andreu de la Barca commemora el Dia de la Dona amb diversos actes lúdics, esportius i culturals, que tenen com a finalitat involucrar a tota la població en la lluita per a la igualtat. El programa d'activitats, que s'allargarà durant tot el mes de març, preveu activitats com ara tallers per a millorar la salut de les dones, jornades de portes obertes a les entitats i associacions que treballen amb dones o xerrades per orientar a les dones en la recerca de feina. L'acte central del Dia Internacional de la Dona tindrà lloc diumenge 8 de març amb la lectura d'un manifest per a la igualtat i amb l'organització d'activitats festives a la plaça de Federico Garcia Lorca. Durant tota la jornada tindran un paper actiu les tres gegantes de la ciutat: la Quimeta, la Bruxilda i l'Ètnia. Durant aquesta jornada, l'Ajuntament animarà als participants a afegir-se al Pacte Municipal contra la violència masclista. Un dels actes més esperat és l'actuació de Sole Giménez, exvocalista del conjunt musical Presuntos Implicados, que presentarà el seu espectacle "Mujeres de música", on interpreta cançons composades per dones.
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa una Xarxa Ciutadana contra la violència masclista
  divendres 06 de març del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una Xarxa Ciutadana contra la violència masclista a la que entitats, associacions i persones de la ciutat poden adherir-se per mostrar el seu rebuig a aquest tipus de violència i formar-se per saber reaccionar en cas d'estar davant d'un cas. Les entitats de dones de la ciutat han estat les primeres associacions en afegir-se a aquesta xarxa i ja llueixen el distintiu que les diferencia a la porta de la seva seu. La Xarxa Ciutadana contra la violència masclista pretén sumar entitats, comerços i a la ciutadania, per tal de prevenir la violència envers les dones. Per afegir-se a aquesta Xarxa, l'Ajuntament ofereix formació pràctica sobre què és, com detectar i actuar davant la violència masclista, a més de recursos i materials de sensibilització. Amb motiu dels actes de commemoració del Dia de les Dones, l'Ajuntament oferirà a la ciutadania l'oportunitat de sumar-se a la xarxa. Aquest nou recurs forma part de les mesures del Pacte Municipal contra la violència masclista amb el que Sant Andreu de la Barca està impulsant mesures innovadores per promoure la igualtat. El regidor d'Igualtat, Rubén Castro, ha explicat que "les entitats, comerços i empreses de la nostra ciutat són un espai de proximitat idoni per prevenir la violència masclista. Per això volem fer xarxa, aportant visibilitat, formació i recursos, treballant colze a colze per tal que la nostra ciutat s'uneixi contra el masclisme i la desigualtat".
Sant Andreu de la Barca per fomentar la vocació científica entre les nenes i els nens
  dijous 13 de febrer del 2020 La ciutat s'afegeix a la iniciativa "100tífiques" L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca treballa per fomentar la vocació científica entre les nenes de la ciutat i amb aquesta finalitat s'ha afegit a la iniciativa "100tífiques". La proposta l'organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Departament d'Educació de la Generalitat amb la col·laboració del Barcelona Institute for Science and Technolgy (BIST) i preveu oferir més de 100 xerrades divulgatives simultànies, per part de més de 100 investigadores del món de l'empresa i de centres de recerca i universitats, a 100 escoles de Catalunya, tot mobilitzant més de 10.000 alumnes d'ESO. El Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca serà escenari demà d'una d'aquestes xerrades a la que estan convidats alumnes de primer d'ESO de tres centres educatius de Sant Andreu i un de Martorell. "100tífiques" pretén tant fer visible i destacar la rellevància actual del paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia, al sistema de recerca públic com al privat i motivar les nenes, especialment, i els nens pels estudis de ciència i tecnologia. La concepció de "100tífiques" es basa en la constatació que els estereotips de gènere sobre la capacitat intel·lectual apareixen aviat i influeixen en els interessos de les nenes, tal com va afirmar la revista Science en un article publicat el 2017. Segons aquest estudi, les nenes es consideren menys brillants que els nens a partir dels 6 anys. Així doncs, a partir d'aquestes edats primerenques, les dones s'autodescarten pel que fa a ser matemàtiques, físiques o enginyeres, una limitació que s'accentuarà amb l'edat per temes de conciliació. Aquesta realitat, unida a les posteriors discriminacions de les dones al mercat laboral, dibuixa unes dades descoratjadores. Avui dia, només el 28% dels investigadors del món són dones, segons la UNESCO, i en l'ensenyament superior només el 35% dels estudiants de carreres STEM són dones. Segons Eurostat, la proporció de doctores en àmbits STEM a la Unió Europea és del 37,1%. A Catalunya, les dades segueixen un patró similar. Només el 20% dels catedràtics són dones i pel que fa a càrrecs de responsabilitat a centres CERCA, només un 26% són dones. En estudis de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya el percentatge de dones graduades és d'un 21%.
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca promou la igualtat als centres educatius
  dijous 13 de febrer del 2020 El consistori ha editat la "Guia per l'amor en igualtat" Per tal de desmuntar els mites sobre l'amor romàntic i potenciar la igualtat i la diversitat, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat la "Guia per l'amor en igualtat en 10 memes". Aquesta publicació pretén trencar mites com quan diuen que per amor has de patir, que ser homosexual no és normal, o que la gelosia és positiva. El regidor de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament, i autor de la guia, Rubén Castro ha explicat el "caràcter pedagògic de la publicació amb una imatge fresca i juvenil, per prevenir la violència masclista i la LGTBIfòbia". Castro ha destacat la importància de "començar per reflexionar al voltant de l'amor i les relacions interpersonals", aprofitant dates com Sant Valentí. Aquest nou recurs forma part de les mesures del Pacte Municipal contra la violència masclista i es distribuirà a la gent jove de la ciutat a través dels instituts.