NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca commemora el Dia internacional contra la LGTBIfòbia

dilluns 20 de maig del 2024, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca commemora el Dia internacional contra la LGTBIfòbia

Divendres 17 de maig, Dia internacional contra la LGTBIfòbia, Sant Andreu de la Barca va dur a terme la destapada de 4 bancs pintats amb els colors de la bandera LGTBI a la plaça Federico García Lorca. Una acció per a visibilitzar el dret de totes les persones de viure la seva orientació sexual, identitat sexual o gènere en llibertat. Durant el matí de divendres, també es va instal·lar una carpa informativa al mateix punt del municipi.

L'alcalde, Marc Giribet, ha detallat que "hem volgut pintar els bancs a la plaça Federico García Lorca, pel simbolisme de fer-ho en la plaça perquè porta el nom d'aquest poeta, que formava part d'aquest col·lectiu i va ser perseguit per la seva orientació sexual". L'alcalde ha assenyalat que "el govern té un ferm compromís amb la igualtat de tots els col·lectius. Pensin el que pensin, tinguin el color de pell que tinguin, parlin l'idioma que parlin o sigui quina sigui la seva orientació sexual. Sant Andreu és una ciutat diversa i hem d'avançar en els drets que totes les persones".

Isabel Marcos, regidora de Feminisme, Igualtat i LGTBI, destaca que amb aquests actes "es dona visibilitat al col·lectiu per a insistir que té els mateixos drets que tots els altres".