NOTÍCIES

Nova campanya de donació de sang a Sant Andreu de la Barca
  dilluns 25 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca

El proper divendres dia 29 de setembre tindrà lloc la campanya mensual de recollida de sang, organitzada pel

L’Ajuntament activa el Protocol d’Actuació Municipal per Avís de Calor Intensa o Molt Intensa
  dilluns 21 de agost del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha activat el Protocol d'Actuació Municipal (PAM) per Avís de Calor Intensa o Molt Intensa després de l'ALERTA de Protecció Civil de la Generalitat que ha posat en marxa el PROCICAT (Pla de Protecció Civil de Catalunya).
El govern presenta i activa el Protocol d’Actuació Municipal per Avís de Calor Intensa
  dilluns 10 de juliol del 2023 El govern de Sant Andreu de la Barca ha presentat aquest matí, en una roda de premsa, el Protocol d'Actuació Municipal (PAM) per Avís de Calor Intensa, ja que des de Protecció Civil han avisat que estan previstes unes temperatures que oscil·laran entre els 38,2 graus i els 40,2 graus. Un episodi que estarà vigent fins dimecres 12 de juliol. Per aquest motiu també s'ha procedit a l'activació d'aquest Protocol. A diferència de l'avís de la Generalitat, que només activen aquests avisos quan la temperatura supera els límits durant 3 dies, en el cas del govern de Sant Andreu s'ha decidit modificar aquest llindar i que amb només 2 dies de previsió d'altes temperatures, s'activi el Pla d'Actuació Municipal per Avisos de Calor.
L’Ajuntament posa en marxa un programa per promoure el bon tracte a les persones grans i vulnerables
  dimarts 25 de abril del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un programa per promoure el bon tracte a les persones grans i a d'altres que, malgrat la seva edat, són especialment vulnerables.
La Generalitat es compromet a construir el CAP de Sant Andreu de la Barca l’any que ve
  dimecres 29 de març del 2023 La Generalitat s'ha compromès a incloure la construcció del nou CAP de Sant Andreu de la Barca al pla d'inversions d'aquest mateix any, pel que les obres podrien començar el pròxim any.
L’alcaldessa lamenta que les necessitats de salut de la ciutat quedin fora de les prioritats de la Generalitat
  dijous 23 de febrer del 2023 L'alcaldessa, Ana Alba, ha lamentat que les necessitats de la ciutadania en matèria de Salut no estiguin contemplades per part de la Generalitat.
L’alcaldessa demana al conseller de Salut que desencalli la construcció del nou CAP
  dijous 09 de febrer del 2023 L'alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha demanat al conseller de Salut, Manel Balcells, que desencalli la construcció del nou CAP a la ciutat.
Jocs tradicionals per als més petits després de l’escola
  dijous 02 de febrer del 2023 Aquest mes de febrer es reprèn el programa “Vols jugar amb nosaltres?'dquo;, una iniciativa que proposa jocs tradicionals per als més petits en horari de tarda i després del col·legi.
Sant Andreu de la Barca reivindica els drets de les persones amb discapacitat
  divendres 02 de desembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que tindrà lloc demà dia 3 de desembre.
Sant Andreu de la Barca commemora el Dia Mundial de la Sida
  dijous 01 de desembre del 2022 Sant Andreu de la Barca s'afegeix un any més a la commemoració del Dia Mundial de la Sida, el primer de desembre.
Sant Andreu de la Barca s’afegeix al programa VioPet
  divendres 25 de novembre del 2022 El Ple municipal de Sant Andreu de la Barca ha aprovat per unanimitat l'adhesió del consistori local al programa estatal VioPet, que facilita l'acollida temporal dels animals que conviuen amb dones víctimes de violència masclista.
L’Ajuntament proposa jocs tradicionals als parcs
  dimarts 08 de novembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una nova edició del programa “Vols jugar amb nosaltres?'dquo;, una iniciativa que proposa jocs tradicionals per als més petits en horari de tarda i després del col·legi.
Sant Andreu de la Barca es solidaritza amb les persones afectades per càncer de mama
  diumenge 16 de octubre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol tornar a mostrar la seva solidaritat amb les persones afectades per un càncer de mama, el més freqüent entre les dones a Espanya.
L’Ajuntament cedeix un espai per crear un grup de preparació al part i post part
  diumenge 16 de octubre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha cedit un espai al Casal de la Gent Gran perquè es pugui reunir un grup de preparació al part i de postpart.
Comença la doble vacunació als centres assistencials de Sant Andreu de la Barca
  divendres 07 de octubre del 2022 El pròxim dilluns dia 10 d'octubre es posa en marxa la campanya de vacunació contra la grip i de record de la Covid-19 al CAP de Sant Andreu de la Barca i al CUAP de la Solana.
Obert el termini pel taller de musicoteràpia pel benestar emocional
  dilluns 03 de octubre del 2022 Des d'avui dilluns es pot fer la inscripció per participar al taller de musicoteràpia que es fa a l'Escola Municipal de Música i Dansa.
L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca reclama la construcció d’un nou CAP
  dimarts 21 de juny del 2022 L'alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha tornar a reclamar la construcció d'un nou centre d'atenció primària (CAP) a la ciutat, una reivindicació històrica de la ciutat i per a la construcció del qual l'Ajuntament cedirà uns terrenys a la Generalitat.
L’Ajuntament habilita tres refugis climàtics amb motiu de l’onada de calor
  dimarts 14 de juny del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha habilitat tres equipaments municipals com a refugis climàtics, amb la finalitat de donar confort tèrmic, aigua i descans a la ciutadania amb motiu de l'onada de calor.
L’Ajuntament promou hàbits saludables amb activitats físiques a l’aire lliure
  dimecres 04 de maig del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una nova edició de la iniciativa “Practica la salut'dquo;, que promou l'activitat física amb propostes al carrer.
La incidència de la Covid-19 s’estabilitza
  dimecres 23 de març del 2022 El nombre de nous casos de Covid-19 a Sant Andreu de la Barca ha baixat durant les darreres setmanes.
Sant Andreu de la Barca s’adhereix a l’Acord per la Qualitat de l’Aire de Catalunya
  dilluns 21 de març del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha afegit a l'Acord per la Qualitat de l'Aire de Catalunya, que promou la Generalitat i que compta amb el suport dels ajuntaments dels municipis més grans, de les diputacions, entitats municipalistes, gestors d'infraestructures i els principals agents socials i econòmics.
L’Ajuntament busca aliances per reclamar a la Generalitat millores en matèria de salut
  dilluns 21 de febrer del 2022 La pandèmia provocada per la Covid-19, que a poc a poc i amb esforç anem superant, ha posat de manifest de nou la importància de la salut de les persones i la necessitat de disposar de recursos humans i materials per atendre aquesta necessitat.
Nova cita amb el Banc de Sang a Sant Andreu de la Barca
  dijous 20 de gener del 2022 Els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca tenen una nova cita amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya demà divendres al Teatre Núria Espert.
L’Ajuntament pren mesures per provar de contenir la propagació de la pandèmia
  dimarts 21 de desembre del 2021 L'Ajuntament ha pres avui diverses mesures amb la finalitat de provar d'aturar l'expansió de la covid-19.
L’Ajuntament exigeix a la Generalitat que doti de recursos el servei de salut mental
  dimecres 15 de desembre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha demanat a la Generalitat que doti de recursos humans i materials el servei de salut mental que es presta al CAP de la ciutat.
L’Ajuntament exigeix millores a la Generalitat en l’àmbit de salut
  dimecres 17 de novembre del 2021 L'Ajuntament ha reclamat a la Generalitat millores en l'àmbit de la salut, com ara la construcció d'un nou ambulatori a la ciutat o que es reprenguin les visites mèdiques presencials.
L’Ajuntament s’afegeix a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama
  dimarts 19 de octubre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'afegeix un any més a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que té lloc avui dia 19 d'octubre.
L’Ajuntament mostra la seva solidaritat amb els afectats per un càncer de mama metastàsic
  dimecres 13 de octubre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca mostrarà avui la seva solidaritat amb les persones que pateixen un càncer de mama amb metàstasi.
Grup de suport emocional per a persones cuidadores de dependents
  dimarts 28 de setembre del 2021 Compartir experiències, recursos i emocions. Aquest és l'objectiu del grup de suport emocional per a persones amb dependència que començarà el pròxim dia 7 d'octubre.
L’Ajuntament consciencia als pares dels alumnes de la importància de vacunar als infants
  dimecres 15 de setembre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol conscienciar als pares dels alumnes dels centres escolars de la ciutat de la importància de vacunar als infants per a la seva immunització i per tallar possibles contagis.
Marató de vacunació sense cita prèvia a Sant Andreu de la Barca
  dijous 12 de agost del 2021 Arriba la primera marató de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia a Sant Andreu de la Barca. El pròxim divendres 20 d'agost tots els majors de 12 anys podran vacunar-se de primeres dosis al Centre Cívic La Plana, espai cedit per l'Ajuntament. L'horari serà de 15 hores a 19 hores.
Sant Andreu reconeix la professionalitat i humanitat dels treballadors dels centres d’atenció primària
  dijous 01 de juliol del 2021 La professionalitat, la dedicació i la humanitat amb la que els treballadors dels centres d'atenció primària de la ciutat han fet front a la pandèmia de la covid-19 els ha fet mereixedors de l'atorgament de la Medalla de la Ciutat.
L’Ajuntament dona suport a les persones que deixen el tabac
  dilluns 31 de maig del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca dona suport a les persones que es decideixen deixar l'hàbit de fumar i fa un sorteig entre les que ho aconsegueixen.
Sant Andreu de la Barca commemora el Dia d'Acció per a la Salut de les Dones
  dijous 27 de maig del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca tornarà a commemorar aquest any el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, amb un programa que combina les activitats en línia i les presencials.
L’Ajuntament promou els hàbits saludables amb activitats físiques a l’aire lliure
  divendres 07 de maig del 2021 Un any més l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca organitza una nova edició del programa “Practica la salut'dquo; amb l'objectiu de promoure els hàbits saludables de la ciutadania i animar a tothom a fer activitat física.
Crida a les persones d'entre 60 i 69 anys perquè es vacunin
  dimarts 04 de maig del 2021 El Departament de Salut de la Generalitat ha fet una crida als ciutadans d'entre 60 i 69 anys perquè es vacunin contra la covid-19. Les persones nascudes entre el 1942 i el 1961 poden demanar cita al web
La Policia Local aixeca 79 actes de sanció per incompliments anti-covid-19
  dimarts 06 de abril del 2021 La Policia Local de Sant Andreu de la Barca ha aixecat 79 actes de sanció per incompliments de les restriccions vigents a causa de la covid-19 durant els dies de Setmana Santa.
L’Ajuntament promou l ‘activitat física entre la població
  dijous 25 de febrer del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca organitza rutes a peu per la ciutat amb la finalitat de promoure l'activitat física dels ciutadans.
L’Ajuntament proposa un test d’antígens a les persones que van estar a les meses electorals
  dilluns 22 de febrer del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha proposat fer-se un test d'antígens a les persones que van ser membres de les meses electorals a les eleccions del passat 14 de febrer.
L’Ajuntament posa en marxa una campanya per conscienciar als propietaris de gossos de mantenir neta la ciutat
  dimarts 26 de gener del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha començat aquesta setmana una campanya informativa per recordar als propietaris de gossos de la necessitat de mantenir neta la ciutat.
Campanya per garantir la seguretat dels aliments que es venen i consumeixen a la ciutat
  dijous 07 de gener del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una campanya per garantir que els productes que es compren o consumeixen a la ciutat reuneixen les garanties de qualitat desitjables.
Les ciutats després de la Covid-19, tema central del Congrés de Ciutats Saludables de l’OMS
  dilluns 14 de desembre del 2020 La reconstrucció de les ciutats després de la pandèmia derivada de la Convid-19 ha estat el tema central enguany del Congrés de Ciutats Saludables de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que s'ha celebrat de manera telemàtica.
La Policia Local imposa gairebé 900 denúncies per incomplir les restriccions
  dimarts 01 de desembre del 2020 La Policia Local de Sant Andreu de la Barca ha imposat un total de 866 denúncies des del mes de juliol per l'incompliment de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19.
L’Ajuntament crea quatre itineraris saludables a l’entorn del riu Llobregat
  dijous 05 de novembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat quatre itineraris saludables, que tenen com a protagonista el riu Llobregat, que pretenen, d'una banda afavorir l'activitat física i de l'altre acostar aquest element natural a la ciutadania.
L’alcalde demana responsabilitat als ciutadans per complir amb les noves mesures per aturar la covid-19
  dijous 29 de octubre del 2020 L'alcalde, Enric Llorca, ha demanat aquesta tarda de dijous comprensió, compromís i responsabilitat als ciutadans per complir amb les noves mesures que ha anunciat la Generalitat per provar d'aturar l'expansió de la covid-19.
Comença la campanya de vacunació de la grip
  dijous 15 de octubre del 2020 Aquesta setmana comença la campanya de la vacunació contra el virus de la grip, una vacunació que enguany, donada la situació excepcional que vivim, té una importància cabdal.
L’Ajuntament cedeix espais a la Generalitat per fer la vacunació de la grip
  divendres 09 de octubre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha cedit un espai del centre cívic de la Plana a la Generalitat perquè es pugui fer la vacunació de la grip aquest any.
Activa la borsa de treball per dotar de personal les residències de la ciutat
  dimarts 25 de agost del 2020 De la mateixa manera que va passar durant els pitjors mesos de la pandèmia, les residències sociosanitàries de la ciutat han fet saber a l'Ajuntament la seva necessitat de contractar personal davant de possibles necessitats en un futur.
L'Ajuntament reforça les mesures d'higiene i control per reduir el risc de contagis
  divendres 31 de juliol del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reforçat les mesures d'higiene, ha potenciat el control de l'ús de mascaretes als espais públics i ha adoptat mesures de seguretat als accessos als edificis municipals.
Consells per prevenir els cops de calor durant l’estiu
  dimecres 29 de juliol del 2020 Amb l'arribada de les altes temperatures cal prendre les mesures preventives necessàries per evitar els cops de calor, un trastorn ocasionat per l'excés de calor en el cos com a conseqüència de l'exposició prolongada a altes temperatures o la realització d'esforç físic en aquest mateix context.
Ajuntament enceta un programa de xerrades sobre la Covid-19 amb experts de renom
  dimecres 17 de juny del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha encetat un programa de xerrades, que compta amb la participació d'experts en medicina, epidemiologia i salut pública, per debatre i reflexionar a l'entorn de la covid-19.
L’Ajuntament  organitza unes xerrades sobre el Coronavirus
  dimarts 16 de juny del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca organitza un cicle de xerrades sobre el Coronavirus amb les que es volen donar resposta a qüestions com ara què diferència aquest virus d'altres fins al punt d'esdevenir una pandèmia, quines proves diagnòstiques es poden fer o quin és el paper dels ajuntaments en la lluita contra el virus.
Sant Andreu de la Barca estrena la fase 2 de la desescalada
  dilluns 08 de juny del 2020 Sant Andreu de la Barca estrena avui dilluns la segona fase de la desescalada cap a la nova normalitat que vivim després de la covid-19.
Sant Andreu de la Barca passa a la fase 1 del desconfinament progressiu
  diumenge 24 de maig del 2020 Sant Andreu de la Barca comença demà dilluns la desescalada progressiva després de més de dos mesos de confinament com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.
Gairebé 4.000 nens i nenes de la ciutat podran sortir a partir de demà diumenge al carrer
  dissabte 25 de abril del 2020 A partir de demà diumenge, gairebé 4.000 nens i nenes menors de 14 anys podran sortir al carrer a Sant Andreu de la Barca.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reitera la disposició dels equipaments sanitaris habilitats per atendre als afectats de coronavirus
  dimarts 07 de abril del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reiterat avui dimarts al departament de Salut que té a la seva disposició els equipaments sanitaris habilitats a la ciutat per atendre als afectats per Coronavirus.
Sant Andreu de la Barca acollirà campanyes especials de donació de sang
  divendres 03 de abril del 2020 El Teatre Núria Espert acollirà la pròxima setmana una campanya especial de recollida de sang amb la finalitat de garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comença a fabricar màscares de protecció per al personal sanitari
  dissabte 28 de març del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha començat a fabricar màscares i viseres de protecció per al personal sanitari dels ambulatoris i de les residències de la ciutat.
L’Ajuntament tanca totes les fonts per evitar contagis per coronavirus
  divendres 27 de març del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha tancat aquesta setmana les fonts d'aigua potable de la ciutat, seguint la recomanació de la Generalitat que recorda que les fonts publiques són instal·lacions on pot haver més contacte amb les mans o la boca.