NOTÍCIES

L’Ajuntament busca aliances per reclamar a la Generalitat millores en matèria de salut

A banda del nou CAP, l’alcaldessa reclama que es reprenguin les visites presencials a l’ambulatori
dilluns 21 de febrer del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament busca aliances per reclamar a la Generalitat millores en matèria de salut

La pandèmia provocada per la Covid-19, que a poc a poc i amb esforç anem superant, ha posat de manifest de nou la importància de la salut de les persones i la necessitat de disposar de recursos humans i materials per atendre aquesta necessitat.

 

Amb la finalitat de millorar l’atenció sanitària que rep la ciutadania, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha proposat a la Generalitat, que és l’administració competent en matèria de salut, la cessió d’un espai al barri de La Plana per a la construcció d’un nou ambulatori, per què substitueixi al de l’avinguda Constitució, el qual s’ha quedat petit, i incorpori el CUAP de la Solana. La condició és que no es tanqui el dispensari de La Solana.

 

Encara queda que la Generalitat comuniqui a l’Ajuntament els metres quadrats que necessita per poder construir i posar en marxa aquest equipament, una demanda que l’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, ha fet en reiterades ocasions al Govern de la Generalitat, que encara no s’ha pronunciat.

 

Amb la finalitat de buscar aliances per reclamar aquesta millora sanitària, l’alcaldessa ha traslladat la seva reivindicació a la consellera de Salut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Gina Pol, que aquest mes ha visitat Sant Andreu de la Barca.

 

L’alcaldessa ha reiterat que “a banda de la construcció del nou equipament, necessitem que es reprenguin serveis sanitaris a Sant Andreu de la Barca” i ha insistit en la tasca que han realitzat el personal sanitari durant gairebé dos anys de pandèmia.

 

Ha volgut destacar que “els ciutadans també han patit molt i ara necessiten que els agafin el telèfon quan truquen al CAP”. Alba ha tornat a reclamar mesures humanes i materials per què els professionals puguin prestar un servei correcte.

 

Ana Alba ha reiterat a la Generalitat la necessitat de prestar amb normalitat serveis de salut essencials a la ciutat, com per exemple el de salut mental o el de pediatria. “No estan donant el servei que està previst. Per exemple, quan en salut mental es visita un dia dels tres previstos o només tenim dos pediatres, quan ens corresponen quatre” ha dit Alba.

 

Por la seva part, la consellera de Salut del Consell Comarcal ha explicat que la visita a Sant Andreu està en el marc del treball que es du a terme per realitzar una fotografia de la situació de la salut a la comarca.

 

"Fins ara hem detectat importants dèficits en matèria d’infraestructures, que o bé falten o bé s’han quedat petites”, ha dit Gina Pol, que ha afegit que “ara el que hem de fer és aglutinar totes les peticions de la comarca i fer-les arribar a la Generalitat, que és qui té la competència, i no pas els ajuntaments”.